Alanya’da yaşayan Anamurlu, Bozyazılı, Gülnarlı, Aydıncıklı ve Mutlu hemşeriler, 23 Nisan Pazar günü saat Keyfi-Ala Restoran’da düzenlenen Geleneksel Keşkek Günü’nde buluştu. Organizasyona katılan misafirleri, Alanya Belediyesi Mehteran Takımı karşılarken Alanya’da ilk kez gerçekleşen organizasyona bölgede yaşayan hemşerilerin yanı sıra Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katıldı.

“TAŞELİ PLATOSUNUN TEMİZ YÜREKLİ İNSANLARI BİR ARADA”

Geleneksel Keşkek Günü organizasyonunun açılış konuşmasını yapan Alanya Belediyesi Başkan Danışmanı Emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz şunları söyledi; “Bugün bölgemizde ilklerden birisi gerçekleşti. Alanya’da yaşayan Taşeli platosunun temiz yürekli insanlarını bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz bu buluşma, ilişkilerimizi güçlendirecek, tanışma ve sohbetlerle kaynaşmayı sağlayacak ve daha da önemlisi birlik ve beraberliğimizi taçlandıracak.

YÜCEL: “GÜZEL KÜLTÜRÜMÜZÜ HEM YAŞIYOR HEM DE YAŞATIYORUZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken şöyle konuştu; “Alanyamız dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Çok dilli, çok dinli, çok medeniyetli, çok kültürlü insanlardan oluşan bir şehirde yaşıyoruz. Bizler bu durumdan mutluluk duyuyoruz. Biz gerek Alanya’nın siyasetini, gerek Alanya’nın ticaretini gerekse medeniyetleri ve kültürleri hem yaşıyor hem de yaşatıyoruz. Biz bu şehirde herkesin görüşüne saygı duyarak insanca yaşamayı seçiyoruz. Burada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyor ve bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından O Ses Türkiye yarışmasının finalisti, Anamurlu Hüseyin Çetinkaya sahne alırken katılımcılar şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.