İbrahim İPBÜKER/ÖZEL HABER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yerel seçimlerle ilgili ittifak mesajı vermiş, “MHP yine sağ duyulu duruşunu devam ettirecektir. Elde edilen kazanımların 31 Mart’ta yok olmasını arzu etmiyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 27 bölge zillete kendini kaptıran yönetimlerin eline geçmemelidir” demişti. 

ERDOĞAN DA ‘OLABİLİR’ DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada ittifaka olumlu yaklaştıklarını belirterek “Milletvekili seçiminde attığımız bir adım var. Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir. Aday belirleme konusunda da bizim dışarıdan veya içeriden diye bir şeyimiz olmaz. AK Parti’nin ilkelerini benimsemiş, AK Partiliği tescillenmiş olan kişi bizim adayımız olur. Sipariş adaylar belediye başkanlığında hiç uygun düşmez” ifadelerini kullanmıştı.

ANTALYA VE ALANYA’DA İTTİFAK

Siyasi kulislerde, AK Parti açısından hem Antalya hem de Alanya seçimlerinin oldukça riskli olduğu ve kaybedilebileceği vurgulanırken, “AK Parti, Antalya’da tek başına seçime girerse Cumhuriyet Halk Partisi adayına karşı seçimi kaybedebilir. MHP ile ittifak yapması halinde seçimi garantiler. MHP’nin Antalya’da zaten şansı yok, AK Parti adayını desteklemeleri en mantıklı seçenek. Alanya’da ise MHP’li Başkan Adem Murat Yücel’in şansı çok yüksek. AK Parti ittifak yapmazsa Başkan Yücel’e karşı Alanya’da bir kez daha hezimete uğrayabilir. En mantıklı senaryo, ittifak yapmak ve seçimleri riske sokmamak. İttifak yapılması halinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Menderes Türel, Alanya Belediyesi’ne ise Adem Murat Yücel’in yeniden aday gösterilmeleri kesin. Adaylar şimdiden hayırlı olsun” şeklinde yorumlar yapılıyor.

Editör: TE Bilisim