Ticaret Lisesi Kavşağı’ndan Karıgıcak’a kadar yapılması planlanan ve Ticaret Lisesi Kavşağı’ndan Oba Fidanlık Caddesi’ne kadar olan kısmı trafiğe açılan Yeni Çevre Yolu bölgede önemli değişimlere neden oldu. Geçmiş dönemde sakin olduğu için o bölgeden ev alanlar bir anda evinin önünden geçe yol ile şaşkına döndü. Özellikle büyük araçların gürültüleri nedeniyle sıkıntı yaşayan daire sahiplerinin bazıları çareyi evlerini satışa çıkarmakta buldu. Yol kenarında birçok dairede satılık ilanları göze çarpıyor. 

TİCARİ YAPI DA DEĞİŞİYOR

Daha önceleri Çevre Yolu kenarına açılan firmalar ve yol olmadan önce ara sokakta açılan işletmeler ise kapanıyor. Ticaret Lisesi Kavşağı’ndaki bazı işletmeler başka bölgelere taşınarak faaliyetlerini sürdürme kararı alırken boşalttıkları bazı dükkanlara ise satılık tabelaları asıldı.

TREND GALERİLER OLDU

Genellikle transit yolların kenarında faaliyet gösteren galerin ise yeni hedefi Yeni Çevre Yolu’nun kenarı olacak gibi görünüyor. Ticaret Lisesi Kavşağı’ndaki köprünün bitim noktasından itibaren gelecek dönemde galerileri görmek mümkün olacak.  

YENİ ÇEVRE YOLU

Açılan yolun adı şimdilik Çevre Yolu olarak geçiyor. Ancak asıl adı D-400 Karayolu olan ve halk tarafından bilinen eski yola da Çevre Yolu deniyor. Yeni açılan yolun karayolu kodu henüz belirli değil. Önümüzdeki süreçte yolun kodunun da verilmesi bekleniyor. (Haber Merkezi)