10 yaşındaki Ahmet, Ayşe ve Hüseyin Güven çiftinin en küçük oğlu. Henüz 1.5 yaşında iken seslere tepki vermeyen Ahmet’i hastaneye götüren aile oğullarına konulan OTİZM teşhisi nedeniyle ilk şoku yaşamış. Hiçbir şekilde konuşmayan Ahmet’in hastalığı gün geçtikçe ilerlemiş, saldırganlaşmaya başlayan küçük çocuk, başını duvara vurarak kendine zarar vermeye başlamış. Pazarcılık yaparak geçimini sağlayan baba Hüseyin Güven, elinden gelen imkanları kullanarak oğlunun hastalığına teşhis koydurmaya çalışmış ancak her seferinde OTİZM denilerek aile evine gönderilmiş. 

1.5 YAŞINA KADAR NORMALDİ

Anne Ayşe Güven, Ahmet’in doğduğunda solunum yetmezliği yaşadığını ve kuvözde kaldığını ancak 1,5 yaşına kadar tamamen normal bir çocuk olduğunu ifade etti. “1,5 yaşında çocuk ismine tepki vermemeye başlayınca doktora götürdük” diyen Anne Ayşe Güven 1,5 yıl hastanelere gittiklerini ve doktorların bir türlü teşhis koyamadığını en sonunda da rapora otizm yazdıklarını söyledi.

“KAFASINI DUVARLARA VURUP KULAĞINI TUTUYORDU”

Anne Ayşe Güven ardından geçen zamanda küçük Ahmet’in başını duvarlara vurmaya ve sürekli kulağıyla oynamaya başladığını ifade ederek, “Oğlumuzun neden acı çektiğini ve kriz geçirdiğini öğrenmek için yıllardır hastanelere gittik her yolu denedik. Oğlum başındaki ağrıyı sonlandırmak için başını duvarlara vuruyor. Biz gözümüzün önünde yaşanan bu olaylarda kahroluyoruz. Biz bir an önce oğlumun acısının bulunmasını ve acısının dindirilmesini istiyoruz” dedi. 

“YARDIM İSTİYORUZ”

Ailede kimsenin sigortası olmadığını ifade eden anne Ayşe Güven, “Biz devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Lütfen oğlumun iyi bir hastanede muayenesi yapılsın ve bir an önce neden acı çektiği ortaya çıksın. Bizim maddi gücümüz yok, bu nedenle aile huzurumuz da gitti. Oğlumun acısına son verilsin istiyoruz “ diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim