Hafize DEMİREL /Özel HAber - Alanya'da yaşayan eczane işçisi Zehra Yılmaz (38), boşanma aşamasında olduğu ve evden uzaklaştırması bulunan eşi Hasan Yılmaz tarafından 3 kurşunla öldürülmüştü.  Olayın ardından Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Baro adına açıklamayı Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Basın Sözcüsü Müge Gezginci yaptı. Cinsiyet ayrımcılığına dikkat çeken Gezginci, “Kadının ‘İnsan’ olduğunun kabulüne kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Gezginci, “Yine bir kadın cinayeti ile karşı karşıya olduğumuz için kurulumuz adına çok üzgünüz ve öfkeliyiz. Kadın mücadelesinin çok yoğun olduğu bu süreçte hem de kendi şehrimizde bu olayı yaşamanın acısı tarif edilemez. Zehra Şahin’in öldürüldüğü olayda, her iki tarafın da ikinci evlilikleri söz konusuydu. Görüldüğü üzere, cinayeti işleyen şahıs; karısının kendisiyle yapmış olduğu evliliğin ikinci evlilik olmasına karşı değil ancak kendisinden boşanmak istemesine karşı! Bu durum, kadını “mal” olarak gören, “ya benimsin ya kara toprağın” zihniyetinin hüküm sürdüğü erkek egemen toplumun yarattığı sonucun algısıdır” şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Mevcut yasaların geliştirilmesi gerektiğini de kaydeden Gezginci, “Cinayetin cinsiyet ayrımcılığını temel aldığı ortadadır. Ayrıca medyada “kocanın bir anlık cinnet geçirerek karısını öldürdüğü” gibi haberler görmekteyiz. Cinayeti işleyen şahıs, bir anlık cinnet geçirerek değil, silahını yanına alarak, konuşma bahanesiyle kadını dışarı çıkarmış ve öldürmüştür. Olayda eşe karşı tasarlayarak, kasten öldürme suçu işlenmiştir. Ölen kişilerin çocukları ve aileleri bulunmaktadır. Onların da bu durumdan zarar görebilecekleri göz önünde bulundurulduğunda, olayı bu şekilde medyatikleştirerek prim yapmanın etik ve ahlaka uygun olmadığı ortadadır. Kadın cinayetlerini önlemek için öncelikle mevcut yasaların titizlikle uygulanması ve sonrasında önleyici tedbirlerle yasaların geliştirilmesi gerekmektedir. Bizler daha önce de olduğu gibi, şimdi ve her zaman, ta ki kadının insan  olduğunun kabulüne kadar; kadın mücadelemize devam edeceğiz. Halkımızın başı sağ olsun” dedi.ekran-alintisi.png