Burak GÜL 

Tüm ülkede en sert yüzünü gösteren şiddetli yağışlar ilçemizde de günlerdir devam ediyor. Yağışla birlikte soğuk havalar da vatandaşı zora sokarken bir de fırtına tehlikesi hissedildi. İlçede gün içerisinde aralıksız yağan şiddetli yağış hayatı adeta felç etti. Vatandaşlar işlerine gitmekte zorlanırken araç kullanımın artması trafiğin de aksamasına neden oldu. 

METREKAREYE ANLIK OLARAK 30 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Dün ikindin vaktinde iyice artan şiddetli yağış anlık olarak metrekare 30 kilogram yağış düşmesine neden oldu. Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre nem oranı ise yüzde 99 dolaylarına kadar çıktı. Yağışlı havanın Perşembe gününe kadar etkisini sürdürmesi beklenirken Cumartesi günü tekrar şiddetli yağış geleceği tahmin ediliyor. 

UYARI LEVHASI ASFALTA YAPIŞTI

Günlerdir etkisini gösteren yağışlı hava bu kez beraberinde şiddetli rüzgarı da getirdi. Dün saatler 16:40’ı gösterdiği sırada rüzgar hızı Kuzeydoğu yönünden saatte 60 kilometre hıza kadar ulaştı. Şiddetli rüzgar bazı bölgelerde ağaçların devrilmesine, dükkanların önündeki malzemelerin yollara savrulmasına neden oldu. 25 Metrelik yol kenarındaki bir trafik uyarı levhası ise adeta kağıt gibi bükülerek asfalta yapıştı. Bu sırada yol kenarında park halinde araç olmaması ise şans olarak nitelendirildi. Yine aynı şekilde balkonlarda bulunan eşyalarda yerle bir olurken vatandaşlar balkonlarındaki eşyaları kurtarmaya çalıştı. 

ÜSTÜMÜZDE KARA BULUTLAR

Şehri ise bir anda kara bulutlar kapladı. Şiddetli yağışa neden olan bulutlar şehrin üzerine sis perdesi gibi düştü. Bir ara seyir terası neredeyse sisten görünmez hale geldi. 

REKOR SOĞUK PERŞEMBE

Yağışlı hava Perşembe günü etkisini kaybedecek ancak rekor derecede soğuk bir hava ilçede hakim olacak. Meteoroloji Müdürlüğü’nün verilerine göre Perşembe günü hava sıcaklığı 4 dereceye kadar düşecek. Yetkililer perşembe günü özellikle çiftçilerin don ihtimaline karşı dikkatli olmasını istiyor.