Büyükşehir yasasının en büyük vaatlerinden biri toplu taşıma sorunlarının çözülmesiydi. Ancak aradan geçen 4 yılda özellikle Alanya’nın en büyük Mahallesi Mahmutlar’da ulaşım çilesi adeta hat safhaya çıkmıştı. Seçimden önce bir düzenleme yapmayacaklarını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  şikayetleri göz önünde bulundurarak çözüm hamlesini yaptı. Mahmutlar ve Kargıcak otobüsleri birleştirildi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Alanya Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak yapılacak yenilikleri anlattı. Bacak, dün Alanya'ya gelen Başkan Türel'le görüşmelerini erkene alarak sorunu hallettiklerini açıkladı. Doğan Bacak, "Dün biz Antalya Belediye Başkanımız Menderes Türel ile görüşerek işimizi hallettik. Mahmutlar ve Kargıcak'ı birleştirdik. Kooperatif de tamam dedi. Mahmutlar ve Kargıcak havuz içerisine, kart sistemine girecek. Arabalar büyüyecek, yeni numaraları olacak. Bu iş olacak. Artık Alanya'da, birisi orada birisi orada devri yok. Ulaşımı çözmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Herkesin işine yarayacak, herkes bir sene sonra teşekkür edecek" diye konuştu.

6 MAHALLE HALEN ULAŞIMSIZ

Alanya’nın büyük Mahallesi Mahmutlar’ın nüfusu 50 bin civarında ve bu rakam yaz aylarında 70 – 80 bini buluyor. Alanya’ya ulaşımı sağlayan otobüslerin büyütülmesi bir noktada artılar sağlayacak ancak Mahmutlar’ın yoğunlukla sahil kesimine hizmet veren otobüsler iç kesimlerdeki vatandaşların sorunlarına çözüm olmayacak. Mahmutlar’ın özellikle Cezaevi  yolu olmak üzere bir çok bölgesine toplu taşıma ulaşımı yok. Sorunun çözümü noktasında yapılacak çalışmalar ise merak konusu. 

ENGELSİZ MUTLULUĞU

Mahmutlar ve Kargıcak’ta otobüslerin birleşmesi ve şehir merkezine dahil edilmesi en çok da engelli vatandaşları sevindirdi. Şehir merkezindeki otobüsler engelsiz olduğu için hatta yeni dahil olacak otobüsler de engelsiz olacak. Bu durum “Engelsiz Kent” Sloganını sık sık kullanan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne de artılar getirecek. 

PEKİ YA DİĞER BÖLGELER

“Engelsiz turizm” sloganı sık sık kullanılsa da turizmin yoğunlaştığı batı bölgesinde halen küçük otobüsler kullanılıyor. Bir çoğu klimasız olan otobüsler engelsiz vatandaşların ve turistlerinde ulaşımın imkanını ortadan kaldırıyor. Toplu taşıma sorunlarının çözümü sloganıyla uygulamaya giren Büyükşehir Yasası’nın bu soruna çözüp bulup bulamayacağı ise merak konusu.