ÖZEL HABER/ Yusuf Cengizhan Yıldırım

Alanya'dan yapılan şikayetlerde en çok dikkat çeken kargo şirketleri. Neredeyse tüm kargo şirketleri hakkında şikayette bulunan vatandaşlar, ürünlerinin kaybolması, kırılması, zamanında gelmemesi ve hatta kuryenin alıngan olmasından muzdarip.

İlgili şikayet şu şekilde: Kurye 1 saat sonra geleceğini söylemiş, 1 saat sonra aradığımda ise kendi hatasından dolayı paketi getirmediğini kabul ettiği halde, "Böyle konuşursanız zaten bugün getiremem diyerek" sözde bana alınmıştır. Parayla iş yapan insan müşterinin sözlerine alınabilir mi? Lütfen önce kargomu getirin.

Bir diğer şikayet konusu da otobüs firmaları. Vatandaşlar şoför ve muavinlerin saygısız ve sorumsuz tavırlarından, rötar yapan seferler hakkında bilgi alamamaktan ve sefer saatinin değiştiğini, kalkışa 10 dakika kala bildirilmesinden şikayetçi.

Alanya Belediyesi'ne de şikayet var

Geçtiğimiz günlerde Alanya'da gündem olan şehir içi otobüs şoförlerinin yolculara saygısız davranışları da şikayet edilenler arasında. Sorulan sorulara ters cevap vermeleri ve araç içinde şoförlerin sigara içmesi vatandaşları rahatsız ediyor.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ

Köpek sesinden rahatsız olan bir vatandaş şikayetini şu şekilde dile getirmiş: Şekerhane Mahallesi Çon Sokak'ta yıllardır devam eden inşaattaki köpek sesinden bıktık usandık artık. Alanya Belediyesi'ne 100 defa şikayet etmemize rağmen hiç kimse gerekeni yapmıyor.

Ayrıca çöp kamyonlarının sabah erken saatte çok gürültü yapması vatandaşları rahatsız eden bir diğer konu.

CAMİYE ŞİKAYET

Şikayet şu şekilde: Ramazan Bayramında Alanya Cikcilli'de bayram namazı kılmak için camiye gittim. Hocaya 'okumuş olduğunuz ayetlerin manasını da anlatır mısınız' dedim. O da 'ayet okunan cami ara kendine' diyerek tersledi beni. Sizce Allah'ın mescitlerinde ayet anlatılmayacaksa ne anlatılacak?