Alanya’daki semt pazarlarını tercih eden vatandaşlar, fiyatların aşırı yüksek olmasından yakınırken, pazarcı esnafı düşük kar marjıyla satış yapmalarına rağmen, yeterli talep bulamadıklarını ifade ettiler.

DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Cuma Pazarı’nda tezgah açan Lokman Bozkurt isimli esnaf, sebze meyve fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşebileceğini ifade ederken, “Örneğin salatalık dün üç liraydı, bugün iki liraya kadar düştü. Domatesin fiyatı bugün 6 lira, önümüzdeki günlerde domates fiyatlarının da düşmesi bekleniyor. Alanya’daki pazarcıların durumu turizme de bağlı. Eğer bu sezon turizm sektörü iyi giderse bizlerin işleri de iyi gider” diye konuştu.

ERİK 25 LİRA

Semt pazarlarının en pahalı ürünü ise erik olarak göze batıyor. Kilosu halen 25 liraya satılan erik fiyatının, hava şartlarının kötü gitmesi nedeniyle düşmediğini ifade eden pazarcı esnafı Şevket Demirtaş, “Kış meyvesi artık bitmek üzere ancak havalar tam olarak ısınmadığı için yaz meyveleri de tam olarak pazara çıkmadı, bu nedenle erik hala 25 liradan satılıyor anca, önümüzdeki günlerde düşer” dedi.

BİBER 8 LİRA

Bir diğer pazarcı esnafı Adem Aslan, pazara gelen vatandaşların pahalılıktan yakındıklarını vurgularken, “Bugün biberin kilo fiyatı 8 lira. Çok düşük kar marjıyla satıyoruz ancak yine de yeterli talep olmuyor. Biberin kilosunu 7 liradan aldık, 8 kiraya satmaya çalışıyoruz. Satışlarda gözle görülür bir düşüş var, bunun nedeni de vatandaşların alım güçlerinin düşmesi” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim