Burak Gül

Son yıllarda dini bayramların tatillerinde yerli tatilcilerin en önemli adreslerinin başında Alanya geliyor. Ancak özellikle çevre kentlerden gelen tatilciler araçları ile gelerek araçlarında konaklamayı da tercih ediyor. Geçmiş yıllarda Damlataş başta olmak üzere bir çok bölgede yaşanan sıkıntılar zaman zaman gündeme geliyor. Alanya Belediyesi de bu yıl yaşanacak aksaklıkları en aza indirmek için adeta seferberlik ilan etti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bayram tatili boyunca yaklaşık bin personelin sahada olacağını açıkladı. Haftalık olağan encümen toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yücel ilk olarak, tüm İslam aleminin ve Alanyalıların yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

“BAYRAMDA SAHADA OLACAĞIZ”

Bayram tatilinde aksaklık yaşanmaması için tüm hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Yücel, “Bayram süresince yaşanabilecek aksaklıklar, şehrin bayram süresince huzurunun ve refahının sağlanabilmesi adına Alanya Belediyesi’nin nöbetçi birimlerinin binin üzerinde personel ile hizmet vermeye devam edecek. Bölgenin en temiz, en güvenli, en huzurlu kentinde tatil yapmalarını, vakitlerini geçirebilmelerini sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

PROTOKOL BAYRAMLAŞMASI AKM’DE

Geçmiş dönemlerde protokol bayramlaşmasının Belediye Düğün Salonu’nda yapıldığını ancak Belediye Düğün Salonu’nun yıkılması nedeniyle protokol bayramlaşmasının yerinin değiştiğini belirten Yücel, “Protokol bayramlaşmasını da bu yıl Alanya Kültür Merkezi’ne aldık. Bayramın birinci günü 10.30-11.00 saatleri arasında bayramlaşma programını gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı bayramlaşmaya davet ediyorum.” Diye konuştu. 

BAŞKAN YÜCEL: “BAYRAM ÖNCESİ KİMSE MAĞDUR OLMASIN”

Son ödeme günü 31 Mayıs 2019 olan emlak, reklam-ilan, çöp ve yapılandırma borçlarının ödenebilmesi için mağduriyet oluşmaması adına geç saatlere kadar belediye birimlerinin çalışacağını ifade eden Başkan Yücel, “Vatandaşlarımızın belirlenen tarihlerde borçlarını ödeyebilmeleri için belediyemiz hizmet vermeye devam ediyor. Dileyen vatandaşlarımız belediyemize gelerek dileyenler de bankalar ve internet üzerinden ödemelerini yapabilirler. Mağdur olmamaları adına vatandaşlarımızı borçlarını ödemeye davet ediyorum. 31 Mayıs 2019 tarihinden itibaren ödenmeyen borçlar için ceza uygulanır, yapılandırma yapmışlar ise bu haklarında mahrumiyet durumu oluşabilir. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamaları adına vatandaşlarımız ödemelerini zamanında yapsınlar” dedi.