AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu'nun "Alanya'da düzen bozuldu" açıklamaları sonrası başlayan polemik, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula'nın önceki gün yaptığı basın toplantısıyla sertleşmişti. Düzen tartışmaları ile ilgili AK Parti'den de cevap geldi. AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Yücel Ergün, Başkan Yardımcısı Kula'yı hedef alan bir açıklama yaptı. 

"GÖZLER YEREL SEÇİMDE"

AK Parti İlçe Basın Sözcüsü Yücel Ergün sözlerine 24 Haziran Seçimleri'ni değerlendirerek başladı. Ergün, "Buradan herkesten bir konuda duyarlı olmasını rica ediyorum. Eğer seçimler baz alınacaksa, bunun da siyaset bilimi içerisinde mantılı ve doğru yapılması gerekiyor. 1 Kasım seçimleri ile 24 Haziran seçimleri değil, 7 Haziran seçimleri ile 24 Haziran seçimleri karşılaştırılmalı. 1 Kasım seçimleri çok kaotik bir ortamda, bombaların ve ekonomik sıkıntıların  yaşandığı bir seçimdi. Bu tamamen halkımızın dönemsel göstermiş olduğu bir teveccüh ve destekti. Bugün de genel seçimi tamamladık. Gözler yerel seçime döndü." Dedi. 

“KULA’DAN BİZE ÖĞRETMESİNİ İSTİYORUM”

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula'nın önceki gün yaptığı basın toplantısında sarf ettiği, "Bizim kapattığımız işletmeler için araya girmeye çalışanlar var, demek ki onların düzeni bozulmuş" şeklindeki sözlerini hedef  alan Ergün, "Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kula, gazetelerde okuduğum kadarıyla ilçe başkanımız hakkında, ‘Söylemlerine dikkat etsin. İşlerine çomak soktuk. İşlerini bozduk’ şeklinde söylemlerde bulunmuş. Bu söylemleri yapan kişinin söylediklerine dikkat etsin diyen bir kişinin bu tip söylemlerde bulunması bana göre trajikomik. Burada Mustafa Toklu’nun söyledikleri şeyler çok net ve belli. Ayrıca bu Toklu’nun tek başına söyledikleri şeyler değil. Bugün ticaret odasının meclisinde hanutçuluk, çığırtkanlık tartışılıp bu konuda karar alınıyorsa, esnaf odalarında bu konu dile getiriliyorsa, demek ki kentin ortak bir problemi. Burada dikkat edilmesi gereken hususi, burada biz kimseyi hedef gösterip sorumlu tutmuyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak bizim de sorumlu olduğumuz alanlar var. Hep birlikte çözüm arayalım diyoruz. Dolayısıyla bu söylemi ya da eleştiriyi kişiselleştirip kendi üzerine çekip bunun üzerinden karşı tarafa cevap verirken bu tip söylemlerden bulunmak pek doğru değil." İfadelerini kullandı.  

“ZAN ALTINDA BIRAKMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Kurumların zan altında kaldığı yorumunu da değerlendiren Yücel Ergün, "Kaldı ki jandarma, emniyet ve savcılıkla koordineli olduklarını söyleyerek bu kurumları da zan altında bırakıyormuşuz gibi bir izlenim bırakılıyor. Bizim bu kurumları zan altında bırakma gibi bir lüksümüz yok. Biz çuvaldızı kendimize de batırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak eksik yaptıklarımız da olabilir. Gelin hep birlikte çözüm üretelim dedik." Diye konuştu.

“BUNU ÇATLATAMAZ”

Yaşanan gerilimin ittifaka zarar verip veremeyeceği konusunda değerlendirmede bulunan AK Parti İlçe Basın Sözcüsü Yücel Ergün, "Bugün yine yerel gazetelerde üzülerek okuduğum bir haber var. Cumhur ittifakı çatırdıyor deniyor. Bunları konuşmak için çok erken. Alanya’da ve taşra yerlerde yapılabilecek bu tip ufak söylemler bu tip ittifaklara zarar veremez. Bunu çatlatamaz” dedi.

“BAŞTAN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Belediyenin geçen hafta 14 işyeri ve 2 tekneyi mühürlediği hatırlatılan ve bunu destekleyip desteklemediği sorulan Ergün, “Eğer getirilen kurallara, nizamlara, hukuka uymayan hangi işletme varsa yasada karşılığı neyse biz de bunun baştan sonuna kadar arkasındayız. İnşallah bu tip kararlar, uygulamalar kente bir düzen getirir de diğer  bu örneklere bakarak diğer esnaf da bu hatalı davranışta  bulunan personeli ya işten çıkarırlar ya da çekidüzen verirler” diye konuştu. 

“KİM DÜZENİ BOZUYORSA CEZASINI ÇEKECEK”

Kula’nın esnafa ceza kesilmesi sonrasında bazı kişilerin bu cezayı kaldırtmak için kendilerini aradığı sözleri üzerine de değerlendirmede bulunan Ergün,“Bizlerden verilen cezanın uygulanmaması hususunda kesinlikle arama olmamıştır. Bunu net söyleyeyim ama örnek vereyim, cuma günü saat 16.30 gibi tebligat yapılıp cumartesi günü işyerlerinin kapatılacağı söyleniyor. Çığırtkanlık, hanutçuluk yapan görüntülerle sabit olan hiçbir işyeri için böyle bir talep olmamıştır. Bir işletme için olmuşsa olmuştur. Bu da turistik bir işletme olup içindeki bir sarhoş müşterinin diğer turistleri rahatsız etmesi sebebiyle dışarıya çıkartılması sebebiyle orada haksız bir ceza olmuştur. Bunun da infazının 12 saat ertelenmesi görüşülmüştür. İnfazının yapılmaması, mühürlenmemesi ya da gidilmemesi hususunda hiçbir talep olmamıştır. Kim hukuka karşı geliyor, şehrin düzenini bozuyorsa, cezasını çekecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim