Burak GÜL

Bazı kurum ve kişilerin, özellikle trafiğin yoğun olduğu yol kenarlarına gelişi güzel pankart ya da afiş asmaları görüntü kirliliğin neden olurken, trafiği de tehlikeye sokuyor. Özellikle çevre yolunun her bir noktasında pankartlara rastlamak mümkün. Gelişigüzel asılan pankart ve afişler etkinlikten sonra ise kimi zaman tekrar sökülmüyor ve zamanı geçmesine rağmen yol kenarında asılı kalmaya devam ediyor.

ŞENLİK VE KERMES DAVETLERİ İLK SIRADA

Çevre yolunun hemen hemen her noktasında şenlik, kermes gibi etkinliklerin duyurulduğu pankartları görmek mümkün. Bu pankartlar, çoğu zaman sürücülerin dikkatini dağıtmasına da neden oluyor. Yetkililerin konuyla ilgili duyarsızlığı ise gözlerden kaçmıyor. 

BELEDİYELER DE YAPIYOR

Görüntü kirliliğini en fazla yapan kurumların başında ise belediyeler geliyor. Özellikle 14 Mart 2014’te yapılan yerel seçim sonrası başlayan Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi çekişmesi seçimden sonraki süreçte şehrin tabela çöplüğüne dönmesine neden olmuştu. Zira belediyeler en ufak hizmetlerini dahi devasa panolarla duyurmaya başlamış hatta hizmetin bedelinden çok reklam bedeni var diye espri konusu olmuştu. Şimdilerde bu yarış biraz durulsa da seçim yakın süreçlerde her yerde bu afişleri göreceği gibi görünüyor. 

ALANYASPOR SUİSTİMALİ 

Şenlik ve kermes ilanlarının yanı sıra bir de şehrin en önemli değerlerinden Alanyaspor üzerinden prim yapanlarda oluyor. Takımın başarısında Alanyaspor bayrağı asma adı altında bayrağın üzerine kendi isimlerini yazan firmalar da var. Halbuki amaç gerçekten destek ise şirket isimleri yazılmadan da bayrak asılabilir. 

TRAFİĞİ DE TEHLİKEYE DÜŞÜRÜYOR

Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelere asılan pankartlar, sürücülerin dikkatini dağıttığı için trafiği de tehlikeye sokuyor. Araç sürücüleri, “Yolların sağına soluna asılan afişler, ister istemez gözümüze takılıyor. Ne olduğunu merak ettiğimiz için hareket halindeyken okumaya çalışıyoruz ve dikkatimiz dağılıyor” şeklinde konuştular.