Alanya’nın yıllardan beri hep konuşulan kira bedeli konusu, yine gündem olmaya devam ediyor. Alanya’nın merkez mahallelerinde bulunan, eşyasız ve ortalama bir dairenin kira bedeli en az bin 500 lira olurken, evin konumu ve durumuna göre bu bedel 3 bin 500 liraya kadar yükselebiliyor.

KİRACILAR ZORLANIYOR

Alanya’da yaşayan ve kiralık ev arayan ortalama gelire sahip aileler, kira bedellerinin çok yüksek olmasından yakınırken, “Asgari ücret 2 bin lira civarında, Alanya’daki kira bedelinin ortalaması da 2 bin lira civarında. Bu işin içinden çıkmak imkansız. Mülk sahipleri biraz daha insaflı olmalı, asgari ücretle geçinmek zoruna kalan aileler, tüm kazançlarını kiraya verirse ne yiyip ne içecek, çocuklarını nasıl büyütecek. Alanya’da ev kiralamak için küçük bir servet gerekiyor. Bir kira bedeli, bir depozito ve bir emlakçı komisyonu istendiği için, kiracılar çaresiz kalıyorlar” şeklinde konuşuyorlar.

BEŞ BİN LİRA İSTEYEN VAR

Özellikle sahile yakın binalardaki kiralık mülk sahiplerinin, kira bedellerini beş bin liraya kadar çıkartabildikleri ifade edilirken, “Bu anlamda Alanya’da yaşamak gerçekten imkansız hale geldi. Bu rakamlar gerçekten çok uçuk rakamlar” deniliyor.

Editör: TE Bilisim