İbrahim İPBÜKER - Milliyetçi Hareket Partisi’nden kopan Meral Akşener ve arkadaşları tarafından kurulan İYİ Parti’de Alanya İlçe Başkanının kim olacağı merakla beklenirken, gecikmenin talep fazlalığından kaynaklandığı öğrenildi.

Antalya genelinde pek çok ilçede atamalar yapıldığı halde, Alanya’da atamanın bir türlü yapılamamasını, talep fazlalığına bağlayan partililer, bu hafta sonuna kadar durumun netleşmesini beklediklerini ifade ettiler.

KİMLER GÖREV BEKLİYOR

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığı görevine atanacak olası isimler arasında, MHP’nin eski ilçe başkanlarından Cafer Uyar ve Hilmi Er’le birlikte, Yücel Apaydın, Mevlüt Zavlak, Levent Dim, Yaşar Uysal ve Alper Arıkan bulunuyor. Ancak, Alper Arıkan’ın İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu ve Yücel Apaydın’ın safında yer aldığı söyleniyor.

GÖREVDEN KAÇMAM

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız MHP’nin tarihte ilk defa belediye başkanlığı seçimini kazanan ekibin başında ilçe başkanı olarak görev yapan Cafer Uyar, “Benim ilçe başkanlığı için talebim yok. Adımın geçtiğini biliyorum. Eğer görev verilirse elimizden geleni yaparız” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Yine MHP’nin eski ilçe başkanlarından olan ve en güçlü iki aday arasında gösterilen Hilmi Er, “Bu göreve talibim. Eğer görev verilirse ekibimizle birlikte canla başla çalışmaya hazırız. Alanya’da bu göreve talebin çok fazla olması partimiz adına sevindirici. Burada bir ışık görülüyor ki, arkadaşlarımız göreve talip oluyorlar. Alanya’da bu göreve kimin atanacağı konusundaki açıklama birkaç gün içinde yapılacak, eli kulağında diye bekliyoruz” dedi.

GÖREVE TALİBİZ

İYİ Parti Alanya İlçe Başkanlığı’na atanması beklenen en güçlü iki adaydan birisi olan Yücel Apaydın da, kongre sürecinden bu yana her zaman işin içinde olduklarını vurgulayarak, “Bu davada hiçbir zaman geri durmadık, hep içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Göreve talibiz. Partimizin Alanya’da en iyi seviyeye gelmesi adına gece gündüz çalışmaya hazırız” diye konuştu.