İbrahim İPBÜKER

Devlet görevlileri ile seçilerek göreve gelenlerin istifa süresi bugün mesai bitiminde son buldu. 24 Haziran Milletvekilliği genel seçimlerinde partilerinden aday adayı olmak isteyen isimler, istifalarını peş peşe verdiler.

İLK İSTİFA ÖZTÜRK’TEN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya Belediye Meclisi Üyesi Abdullah Öztürk, görevinden istifa ederek, MHP’den aday adayı olacağını açıkladı. Payallar eski Belediye Başkanı Abdullah Öztürk, “Milletvekili adaylığı noktasında partimin vereceği karara saygılı olacağım. Aday gösterileyim ve gösterilmeyeyim ilk günkü heyecanla partimin başarısı için çalışacağım. Milletvekili aday adayı olacak tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

MECLİS’TEN BİR İSTİFA DAHA

Alanya Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’li meclis üyesi Gökhan Sipahioğlu da görevinden istifa ederek, partisinden milletvekili aday adayı olabilmesinin yolunu açtı. Sipahioğlu, “Alanya’ya hizmet etmek için bu yola çıktım. Bu süreçte destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

ÖMER KOCAMAN DA İSTİFA ETTİ

Alanya'nın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Türkçe Konuşan Devlet Başkanları İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, Ak Parti'den Antalya milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. 

İYİ PARTİ’DE ALPER ARIKAN

İYİ Parti cephesinde ise, Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkan, görevinden istifa ederek partisinden aday adayı olacağını açıkladı. İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın'ın en yakınındaki isimlerin başında gelen Arıkan'ın resmi müracaatını yapacağı öğrenildi.

TAKAVUT ÖNCEDEN AÇIKLAMIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, görevinden istifa edip, milletvekili aday adayı olacağını daha önce açıklamıştı. Takavut da ilçe başkanlığı görevinden istifa etti.