İddiaya göre olay ilk olarak Hal Kavşağı civarında başladı. Otobüsten inmek isteyen bir kadın müşteri tam inişi gerçekleştirmeden otobüs hareket etti. Bu duruma sinirlenen kadın yolcu şoföre "Dikkatli olur musunuz" deyince şoför kadına küfürlü hakarette bulundu. Bunun üzerine vatandaşlar da şoföre tepki gösterdi. Ardından bebek arabalı bir kadın ve bir engelli vatandaş otobüse binmek istedi ve iddiaya göre şoför bebek arabası ile binmeye çalışan kadına da aynı küfürlü hakaretleri yaptı. Engelli vatandaşın da otobüse binmesine yardım etmeyen şoför vatandaşlarla da tartıştı. Yaşanan olay sonrası 66 numaralı otobüsün şoförü vatandaşlar tarafından şikayet edildi. Bu sırada otobüste bulunan bir kadın yolcu araçtan indikten sonra aracın fotoğrafını çekerek eşine gönderdi. Eşi de Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak'a konuyu anlatarak şikayetlerde bulundu. 

DOĞAN BACAK ADETA ÇILDIRDI

Yaşanan olayın utanç verici olduğunu ifade eden Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak, "Bu kooperatif artık zıvanadan çıktı. Vatandaşa küfürler ediyorlar hem de kadın vatandaşlara. Bunların hepsi düzene sokulmalı. Haftada 4-5 şikayet geliyor bize"  dedi. 

"6 AY HAPİS CEZASI VAR"

"Geçtiğimiz günlerde de engelli vatandaşlar bize geldi otobüse alınmadıklarını söylediler" diyen Bacak, "Basında da bu haberleri izlediniz. Refakatçisi yok diye engelli vatandaş otobüse alınmıyor. Böyle bir durum olamaz. Ama internetteki haberin altına yorum yapan şoförler, Kooperatif Başkanı kerim Akıllı'nın kendilerine "Refakatçi yoksa araca almayın" dediğini söylüyor. Şoförler de yanlış bilgilendiriliyor. Bunun 6 ay hapis cezası var hem de sorgusuz sualsiz Ankara'da bir örneği de yaşandı. Alanya'da, Kerim Akıllı kendini ayrı bir birim gibi görüyor. Bizden bağımsız hareket etmeye çalışıyorlar. Alanya içerisinde otobüsler disiplinsiz. Ben onları hizaya sokarım. Pazartesi günü Emniyet Müdürü Sayın Haşim Çakmaklı ile de görüşeceğim. Bunları hizaya getireceğiz" diye konuştu. 

"MAHMUTLAR'I ENGELSİZ YAPACAĞIZ"

Mahallelerdeki otobüslerin etap etap engelsiz hale getirileceğini ifade eden Minibüsçüler Odası Başkanı Bacak, "Mahmutlar'da  otobüsleri büyütmeyeceğiz. Ancak Büyükşehir Belediyesi'ne söyledik onay gelirse ruhsatlardaki ölçülerinde engelsiz ve modern hale getireceğiz" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim