Güncel Sanat Dergisi tarafından bu yıl 8’ncisi gerçekleştirilen 'Güncel Sanat Dergisi Kültür Şöleni ve Alanyalı Halk Ozanı Kaygusuz Abdal 8'inci Öykü-Şiir Yarışması' Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda saat 13.30’da başladı. Törende, Halk Ozanı Kaygusuz Abdal 8'inci Öykü-Şiir Yarışması'nda 19 dalda ödül alanlara ödülleri verildi. Törenin açılış konuşmasını Güncel Sanat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yazar ve Şair Arslan Bayır yaptı. Bayır, edebiyatın önemine ilişkin konuştu. Bayır “Kültürler bir ülkenin olmazsa olmazı vazgeçilmezidir” dedi. 

“KAYGUSUZ ABDAL’I YAŞATMALIYIZ” 

Kaygusuz Abdal’ın bölge için çok önemli bir isim olduğuna vurgu yapan Arslan Bayır, Kaygusuz Abdal2ın sadece Mahmutlar’da bir cadde isminden daha fazlası olması gerektiğini söyledi. Yazar ve Şair Arslan Bayır “Nasıl Pir Sultan Abdal dediğimiz zaman Sivas akla gelirse, Hacı Bektaş Veli dediğimiz zaman Hacı Bektaş İlçesi akla gelirse, Adana dediğimizde Yaşar kemal akla gelirse Kaygusuz Abdal denilince de Alanya akla gelmeli. Alanya’da bazı yerlerde Kaygusuz Abdal ismi kullanılabilir. Biz 8 yıldır Kaygusuz Abdal adına bu yarışmayı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

“KLAVYE ŞAİRLERİMİZ VAR” 

Özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlara yönelik eleştiride bulunan Bayır, “Kendisini Nazım Hikmet veya Orhan Veli ve Necip Fazıl sanan internet şairlerimiz var. Akşam yazdığını sabah paylaşanlar var şiir dinlenmeli ve demlenmeli” dedi. 

ALANYALI ŞAİR İLK KİTABINI İMZALADI

Henüz 5 yaşındayken babasının annesine okuduğu şirden etkilenen ve şiire olan merakı gün geçtikte gelişen Alanyalı Şair Öznur Sönmez Aksoy’da ilk kitabı “Kimliksiz Aşk”ın imza gününü gerçekleştirdi. Şiir severlerin yoğun ilgi gösterdiği imza gününde duygularını aktaran genç Şair Öznur Sönmez Aksoy, “Kimliksiz Aşk aslında benim yazım hayatımda kendi kimliğimi aradığım dönemde ortaya çıktı. Kendi iç dünyamda aradığım kimliği bulmamla birlikte kitap haline getirdi. Şiire, küçük yaşlarda rahmetli babamın anneme okuduğu şiirlerden etkilenerek ilgi duymaya başladım” ifadelerini kullandı.

HACER GEZER 4’ÜNCÜ KİTABINI İMZALADI

Roman yazarı Hacer Gezer de 4’ncü kitabını sevenleri için imzaladı. Sevgi Dünyası ile ün yapan yazar Hacer Gezer, Gel-git hastalığı olan bir kızın hayatını anlattığı son kitabı “Pesent Abudia” ‘yı imzaladı.