Alanya’da Sağlık Turizminin gelişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen zirveye katılan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Alanya Sağlık Turizminde İstanbul’dan sonra ikinci cazibe merkezi olacak" dedi.

Program açılışında konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, “Alanya'nın sağlık turizmindeki çeşitliliği ve sürdürülebilirliğini de sağlayacak bu projede bize destek verenlere çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Zirvede Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Alanya'da sağlık turizminin son zamanlarda öne çıktığını belirterek, çalışmalara verdiği destekten dolayı Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve diğer destekçilere teşekkür etti.

YILMAZ 'UMUYORUZ Kİ BU PROJE BÜYÜYEREK DEVAM EDER' 

Zirvede konuşma yapan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz ise, "Bu projeye öncülük edenlere çok teşekkür ediyorum. Alanya'da Sağlık Turizmini gelişmesi için gereken çalışmaları bütün gayretimizle yürütüyoruz. Umuyoruz ki bu proje Alanya’nın sağlık turizminde önünü açacaktır” dedi.

ARICI "ALANYA SAĞLIK TURİZMİN MERKEZİ OLMAYA ADAY"

Programda konuşan Eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrrahman Arıcı ise, "Hem hekimlik hem de Turizm Bakan Yardımcılığı yapmış birisi olarak iki konuya da epey hakim birisiyim. Alanya, Antalya'nın turizminin gelişmesinde olduğu gibi sağlık turizmi noktasında da öncü olacaktır. Bu projenin Alanya için, Antalya için ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum. Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Hasan Tanrıseven’e katkılarından ve öncü oluşundan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

KAYMAKAM TANRISEVEN "ALANYA SADECE TURİZMDE DEĞİL SAĞLIKTA DA TÜRKİYE'NİN VE DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAKTIR"

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya sadece turizmde değil sağlıkta da Türkiye'nin ve dünyanın gözdesi olacağını belirterek konuşmasında şunları kaydetti: 

"Bugün 1. Sağlık Turizm Zirvesine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alanya sadece turizmde değil sağlıkta da Türkiye'nin ve dünyanın gözdesi olacaktır. Alanya bugün 2 ayrı Üniversitesi olan 79 ayrı milletten 3 buçuk milyon turisti ağırlayan, 37 bin yerleşik yabancıyı misafir eden bir ilçedir. Alanya'nın sağlıkta İstanbul'dan sonra ikinci cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Son yıllardaki çalışmaların da bunun kanıtı olduğunu düşünüyorum. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleriyle açılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin Alanya'da faaliyete başlaması Alanya için bir milattır. Alanya bugün Tıp Fakültesi olan tek ilçedir. Alanya'mız sağlık turizminin merkezi haline gelecektir."

TANRISEVEN "YÖK BAŞKANIMIZ ALANYA İÇİN MÜJDELER VERDİ"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ziyaret ettiklerini ve bu Sağlık Turizmi toplantısı hakkında kendisini bilgi verdiklerini söyleyen Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti: 

"YÖK Başkanımızda ALKÜ'nün ihtisas alanının sağlık olarak belirlendiğini söyledi. YÖK Başkanı, Alanya'da Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin kurulmasına sağlayacaklarını belirtti. Alanya'mızdaki hastanelere baktığımızda birçok ilden iyi durumdayız. Yakında tamamlanacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi ve hizmete açtığımız 50 üniteli Diş Hastanesi sağlığın geldiği boyutu gösteriyor. Alanya çok daha iyi yerlere gelecektir. YÖK Başkanımızdan özellikle Antalya'da eğitime devam eden tıp fakültesinin Alanya'ya biran önce gelmesi talebinde de bulunduk. El birliği ile Alanya'da sağlık turizmini geliştireceğiz."

DIŞİŞLERİ BAKANINDAN TAM DESTEK

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun Alanya'nın Sağlık Turizmi merkezi haline gelmesi çalışmalarına tam destek verdiğini belirterek "Sayın Bakanımız bugün yoğun programlarından dolayı toplantıya iştirak edemedi ama baş danışmanı ve ekibi burada.  Alanya'da Sağlık Turizmin gelişmesi Sayın Bakanımızın destekleri devam edecektir" dedi.

1.Sağlık Turizmi Zirvesine Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in yanı sıra Eski Kültür ve Turizm  Bakan Yardımcısı Aburrahman Arıcı, Dışişleri Bakanlığı Başdanışmanı Arif Erdoğan, Alanya Belediyesi Başkan Vekili  Ali Yenialp,  Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Rıfat Sayın, Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Nejat Yılmaz, Antalya İl Kültür Turizm Yardımcısı İlknur Selçuk Köker, Antalya Halk Sağlık Müdürü Murat Özdemir,  Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Kamu Kuruluşlarının İlçe Müdürleri ile birlikte ALSTUD yöneticileri, çok sayıda turizmci ve sağlık çalışanları katıldı.