25-26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali, saat 18:00'da Atatürk Anıtı önünden başlayan Yörük Göçü ve Festival Korteji ile başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  kurum ve birim amirleri, kardeş şehirlerden gelen misafirler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen Yörük Göçü'nde çok sayıda mizansen yapıldı. Yörük Göçü ve Festival Korteji Şelale Önü'nde sona erdi.

Her yıl farklı bir konseptle vatandaşların beğenisine sunulan festivalin bu yılki teması ise Selçuklu dönemi olarak belirlendi. Uzun yıllar Selçuklu’ya başkentlik yapmış olan Alanya’nın Selçuklu dönemi ile ilgili tarihi değerleri ve kültürel öğeleri festival süresince ziyaretçilere tanıtılacak.

ÇİFT BAŞLI KARTAL FESTİVALİN SEMBOLÜ OLDU

İnancı temsil eden “Hayat Ağacı Gibi İnançlı ve Güçlü” sloganıyla yola çıkılan festival programında, Selçuklu Devleti’nin sembolü olan ve gücü temsil eden tepesinde çift başlı kartal ve altında yer alan çift ejder figürü festival sembolü olarak kullanılacak.

3 GÜN ÜNLÜLER GEÇİDİ OLACAK

18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde her zaman olduğu gibi bu yıl da birbirinden ünlü isimler sahne alacak. Festivalin ilk konuğu bu akşam saat 22.00’da vereceği konserle Mustafa Ceceli olacak. Yarın yine saat 22:00'da Emel Sayın ve Çarşamba Günü de saat 22:00'da Ebru Gündeş sahne alacak.

alanya-sanat-festivali-yoruk-gocu.jpggoc2.jpggoc3.jpggoc4.jpggoc5.jpggoc6.jpggoc7.jpggoc8.jpg