Alanya’nın Güllerpınarı Mahallesi Hasan Akçalıoğlu Caddesi’nde hizmet veren Dalından Şifa Mağazası, tamamen katkısız, yüzde yüz naturel olan kendi ürettiği ürünlerle adeta şifa dağıtıyor.

Çalışmalarla ilgili Gerçek Alanya Gazetesi’ne bilgi veren işletme sahibi Hasan Dalcı, fabrikadan halka satış yaptıklarını ifade ederken, “Alanya Dimçayı bölgesinde Saanem Keçi Çiftliğimizde doğal yöntemlerle beslediğimiz keçilerimizin sütleri ve etleri doğal olarak kokusuz ve çok lezzetlidir. Çiftliğimizde günlük keçi sütü, peynir, tulum, helim, kefir ürünlerinin yanı sıra adaklık, damızlık keçi ve oğlak da satılmaktadır” dedi.

TAMAMEN DOĞAL ÜRÜNLER

Dalından Şifa Mağazası’nda satışa sundukları ürünlerin tamamen doğal, naturel ve kendi ürünleri olduğunu ifade eden Hasan Dalcı, “Taze keçi sütü ile yapılan keçi sütü sabunumuz en doğal yüz temizleyici, siyah nokta arındırıcı, cilt lekeleri tedavi edici ve vücut için harika bir nemlendiricidir” diye konuştu.

İLAÇLARDAN KURTULUN

Bitkilerle şifa bulmanın önemini de aktaran Hasan Dalcı, “Çörek otu yağı, varisler, şeker hastalığı, kalp hastalıkları, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, kronik yorgunluk ve romatizma eklem ağrılarına iyi gelir. Kabak çekirdeği yağı, çinko, magnezyum, selenyum ve demir deposudur. Prostat problemleri, saç dökülmesi, tırnak kırılması, sivilce, egzama, alerji, kireçlenme, bacaklarda kramplar, bağırsak parazitlerini yok etme ve bağırsakları düzenleme gibi faydalar içerir. Keten tohumu yağı, et ve balık yerine geçen bitkisel proteindir. Kilo vermede ve metabolizma hızlandırmada etkilidir. Yüksek kolesterol düzenler, romatizma ağrılarını giderir. Hindistanm yağı cevizi, Alzhemier hastalığını önler. Diş etlerini tedavi edicidir ve doğal diş beyazlatıcıdır. Ayrıca saç bakımı için nemlendirici özelliği vardır. Bitkisel ürünlerden maksimum faydayı alabilmek için, fazla miktarda yemek yerine, bir tatlı kaşığı kadar yağını içmek doğru olur. Bu yağların etkisini görmek için mutlaka soğuk sıkılmış olması ve taze yani günlük olması gerekir” dedi.

CİLT BAKIMI YAĞLARI

Cilt bakımına yönelik doğal ürünler ürettiklerini de anlatan Hasan Dalcı, “Lavanta, biberiye, kekik, karabaşıotu ve keçi sütü sabunu cilt bakımı için önemlidir” şeklinde konuştu.

EL YAPIMI DOĞAL ÜRÜNLER

Hasan Dalcı, şöyle devam etti: “Mağazamızda öğütülmüş keçi boynuzu unu, keçi boyunuzu pekmezi, andız pekmezi, elma ve üzüm sirkesi, nar ekşisi, şalgam, doğal bal, zeytin ve zeytinyağı, doğal ceviz ve badem, asma yaprağı, ev yapımı turşular, baharat çeşitleri, bitki çayları, Çankırı tuzu gibi tamamen doğal ürünlerimizi de bulabilirsiniz. Herkesi doğal yollardan beslenmeye ve doğal yollardan şifa bulmaya davet ediyorum” dedi.