Oba Cumhuriyet Mahallesi ile Oba Göl Mevkii’ni birbirine bağlayan yolun kendi arazisi üzerine olduğunu ifade eden Hasan Okşar, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını ifade ederek yolu trafiğe kapatmıştı. Okşar bu defa da devlete ait elektrik trafonsun kilidini kırdırarak elektriği kestirdi ve bölgeyi enerjisiz bıraktı. Okşar elektriğin tekrar verilmesini önlemek için de trafo önüne traktör  koydu ve trafoya girişi engelledi. 

KAMU YARARI KARARI VAR

Trafo ile ilgili “Kamu Yararı” kararı olmasına rağmen, trafonun kilidini kıran ve elektriği kesen Hasan Okşar’ın bu hareketi çevre sakinleri tarafından da tepki topladı. Bölgeye toplanan halk ile tartışmalar yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri Okşar’ı ifadesini almak üzere karakola götürdü. 

“BUNA HAKKI YOK”

Konuyla ilgili olarak Gerçek Alanya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Akdeniz EDAŞ Alanya Bölge Müdürü Emin Şekeroğlu, “Hasan beyin Böyle bir hakkı yok. Bu binanın “kamu yararı” kararı geçmişte alınmış. Bana başvurusunu tekrar yaptı bende kamulaştırma sürecini tekrar başlattım bununla ilgili yazışmalar da var. Bir türlü Hasan beye anlatamıyoruz. En son bu gün gitmiş kapının kilidini kırdırmış önüne traktör koymuş. Biz elektriği vereceğiz.” Dedi.

ESNAFA BÜYÜK DARBE

Hasan Okşar’ın Oba Cumhuriyet Mahallesi’nde elektriği kesmesi sonrası bölge esnafı da büyük sıkıntı yaşadı. Restoranlarda, marketlerde ve internet kullanan işletmeler sıkıntıyı daha fazla hissetti. Marketler dondurma dolapları elektriksiz kalınca tedarikçi firmaların donduruculu kamyonlarını çağırarak ürünleri dolaplara yükledi. 

CİHAZA BAĞLI HASTA İDDİASI

Bölge sakinlerinden gelen bilgiler içerisinde en acı olanı ise bölgedeki bir binada cihaza bağlı yaşayan bir hasta olduğu yönündeydi. Elektrik kesintisi nedeniyle hastanın bağlı olduğu cihazın çalışmadığı ve yakınlarının büyük endişeye kapıldığı öne sürüldü. 

ENERJİ VERİLDİ

Yaşanan olay sonrası yoğun çaba sarf eden Akdeniz EDAŞ yetkilileri  ve Bölge Müdürü Emin Şekeroğlu, elektriği verdi. Elektriğin verilmesi ile birlikte vatandaşlar da rahat bir nefes almış oldu.