İbrahim İPBÜKER

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya attığı erken seçim önerisinin ardından, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağını açıklamıştı.

Erken seçim tarihinin kesinleşmesinden sonra, gözler siyasi partilere çevrilmiş ve milletvekili listelerinin nasıl şekilleneceği merak edilmeye başlanmıştı.

ADAY TOTO OYNANMAYA BAŞLANDI

Erken seçim sürecine girilmesiyle birlikte, özellikle sosyal medyada siyasetle ilgili olan herkes, gönlünden geçen ismi milletvekili aday adayı olarak lanse ederken, basın-yayın kuruluşlarında da çeşitli isimler ortaya atılmaya devam ediyor. Bu durum “Aday toto oynama süreci başladı” şeklinde yorumlanırken, çeşitli siyasi partilerde aday adayı olacağını açıklayan isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

İSTİFA SÜRESİ BUGÜN BİTİYOR

Adaya adayı olabilmek için görevlerinden istifa etmesi gereken isimler için süre bugün mesai saati sonunda bitecek. İstifa eden isimler arasında kimlerin Alanya’yı temsilen aday adayı olacakları da ortaya çıkacak.

PARTİLERDE SON DURUM

Bugüne kadar aday adayı olacaklarını açıklayan isimler arasında yer alanlar ise şunlar: AK Parti’de Hüsnü Akçalıoğlu ve Nurettin Uludağ. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de İlçe Başkanı Ali Takavut bugün istifa edecek. Milliyetçi Hareket Partisi’nde ağırlıklı olarak Hüseyin Yıldız’ın ismi geçerken, İYİ Parti’de de en faal isim olarak Meryem Aydoğan göze çarpıyor.

ADAY ADAYLIĞI İÇİN ADI GEÇENLER

Aday adaylıklarını açıklamayan ancak adı geçenler ise şunlar:

AK Parti: Hüseyin Güney, Mustafa Berberoğlu, Ömer Kocaman, İsmail Başaran, Alaattin Çakır, Emin Müftüoğlu, Mustafa Başak.

CHP: Şefik Türktaş, Mehmet Can Karagöz, Murat Özçelik, Gökhan Sipahioğlu, Emine Keyaoğlu, Serdar Noyan, Atila Emeki, Hayati Bora.

MHP: Mustafa Türkdoğan, Mustafa Tuna, Osman Doğan, Abil Gündoğdu, Ömer Özbek.

İYİ Parti: Hilmi Er, Hacı Mevlüt Zavlak, Cahit Kocabeyoğlu, Şefik Bahçe.

Editör: TE Bilisim