Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaş sebze ve meyve sektörünün diğer paydaşlarına da çağdaş ve modern bir hizmet götürebilmek için çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, üretim bölgelerinde birbirine çok yakın konumda yer alan halleri birleştirerek çağdaş ve modern hal kompleksleri inşa ediyor. Yeni inşa edilen hallerde dükkânların yanı sıra, soğuk hava depoları, laboratuvar, restoran, ibadethane hatta konferans salonu bile bulunuyor. Çalışmalar sonrasında Antalya’da merkez dahil 24 olan hal sayısı 11’e inmiş olacak. 

FİNİKE HALİ HİZMETE AÇILDI 

İlçelere kurulmaya başlanan modern bölge hallerinin ilki olma özelliğini taşıyan Finike Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi hizmete başladı. Türkiye’nin narenciye deposu olan aynı zamanda da yaş meyve sebze üretim merkezi konumundaki Finike’de Sahilkent, Hasyurt ve Turunçova halleri de birleştirilerek tek çatı altında toplandı. 45 milyon TL’ye mal olan proje kapsamında yeni toptancı hal kompleksinde modern paketleme üniteleri bulunuyor. Finike hali açıldığı günden bu yana Türkiye’ye örnek oldu. Pek çok ilden Finike Hali’ne inceleme yapmak üzere heyetler geldi. 

KUMLUCA’YA 8 MİLYON TL’LİK HAL 

Kumluca’da Mavikent ve Beykonak Hallerinin birleştirilmesiyle hizmete açılan Beykent Toptancı Hali 7 milyon 928 bin TL’lik bir yatırım ile 110 bin 671 metrekare alana inşa edildi. Yeni hal üreticinin de tüccarın da yüzünü güldürdü. 

ALANYA’DA 3 HAL BİRLEŞİYOR 

Alanya’da da 100 milyon lira yatırım bedeliyle merkez, Konaklı ve Payallar hallerini birleştirmek suretiyle Türkler’de yeni bir hal yapılıyor. İnşaatı devam eden proje sonrasında Alanya da modern ve çağdaş bir hale kavuşmuş olacak. Manavgat’taki halleri birleştirme çalışmaları kapsamında ise yer tahsisi işlemleri devam ediyor. 

HALİS SİSTEMİ ÖRNEK OLDU 

Hallerden sorumlu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı, il genelindeki 24 toptancı hali birleştirilerek 11’e düşürmek için çalışmaların sürdüğünü söyledi.