Özellikle kavşaklar, parklar ve benzeri kamuya açık kentsel mekanlarda başta çocuklarla bazı kişilerin, araç camı silmek, insanları taciz ederek para vermeye zorlamak, mendil, çiçek, hediyelik eşya satışı yapmak veya dilenmek suretiyle toplumun huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürdükleri tespiti üzerine harekete geçildi.

Huzurun ve kamu düzeninin devamlılığının sağlanması amacıyla ülke genelinde vatandaşların yoğun bulunduğu yerlerde eş zamanlı uygulama başlatıldı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçe genelinde uygulama yaptı.

Uygulayama İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden 1 komiser, 1 komiser yardımcısı, 14 polis memuru ve belediyeden ise 2 zabıta memuru olmak üzere toplam 17 personel katıldı. İlçe merkezinde belirlenen bölgelerde kamu düzenini bozanlara ve kayıp çocukların bulunmasına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında, Güzelyalı, Hükümet, Bankalar ve İskele caddeleri ile Damlataş Yüzüncü Yıl Parkı, Sulu Park, Barış Manço Parkı, ilçenin işlek caddeleri, parkları ve camileri denetlendi.

Uygulamalarda şüphe uyandıran kişilere kimlik ve GBT sorgusu yapılırken, bazı araçlarda da arama yapıldı. 

Editör: TE Bilisim