Alanya Ziraat Odası Seçimli Genel Kurulu Ziraat Odası’nda sabah saatlerinde başladı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda önce 2015-2019 yılları arasını kapsayan çalışma raporları okundu. Çalışma raporu hakkında açıklamalarda bulunan Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, “Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il ve ilçe müdürlükleri, hal dernekleri, üretici birlikleriyle hizmetlerimize devam etmekteyiz. 2015-2018 dönemlerine ait bitki sağlığı ve entegre mücadele ile ilgili Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışmamız yapıldı. Tarım İl Müdürlüğü ile Toprağın Sultanları ve Kadın Çiftçiler Yarışıyor programlarına iştirak ettik. Belediye ile 1319 sayılı Emlak Vergisi’nden üreticilerin arsa olan yerlerinin Emlak Vergisi’nden muafiyeti sağlandı. Bir firma ile ucuz mazot indirimi yapılarak üreticilerimize yüzde 7 mazot indirimi sağlandı. Yine tarımsal elektrik abonelerinden DSİ ve sulama birliklerine ilçe ve il tarım müdürlüğünden görüş yazısı sorulmaması yönünde çiftçilerin mağduriyetini önledik. Artık çiftçilerimiz belgesiyle abone olabiliyor. Fidan İthalat Genelgesi’ni değiştirdik. Yine pazar yerlerinde belediye ile ortak çalışma yaparak üreticilerin ürünlerinin daha uygun bir ortamda satışı sağlandı. DSİ ile görüşülerek Demirtaş’tan Avsallar’a kadar 9 derenin ıslahı yapıldı. Her ay meclis toplantısından sonra İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na gidilmiş ve sorunlar toplu bir şekilde Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve bakanlıklara iletildi. TARSİM Bölge Müdürü ile bilgilendirme toplantıları yapıldı. Ruhsatsız sondajlara ruhsat almak için çalışmalar yapıldı. Milli eğitim ile 3-4 okulumuzun bahçe düzenlemesi yapıldı. Bunun yanında 2019 yılında da takip ettiğimiz ve seralarda ruhsat şartının kaldırılması, Alara ve Alanya Sulama birliklerinin sahasının yeniden çizimi ve belirlenmesi, yine sulamada Dim Çayı’ndan İmamlı’ya kadar olan mevcut ana borunun üzerindeki üreticilerin kamulaştırma sorunlarının takibi, DSİ tarafından yapılacak göletlerin takibi ve sulama ücretleri ve 2019 yılında bakanlık ile görüşülerek fide desteği sağlanması yönünde de 2 aylık süreç içerisindeki taleplerimiz mevcut” Dedi. 2019-2022 yıllarını kapsayan tahmini bütçenin delegeler ile paylaşılmasının ardından oda meclisi ve oda yönetim kurulu ayrı olarak ibra edildi.

“YÖNETİMİN YAPMADIĞINI YAPMAK İÇİN ADAYIM”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan odanın başkan adayı Tahir Göktepe, “Konuşmamam başlarken bir üzüntümden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ziraat mühendisiyim. Çiftçiyim ve uzun yıllar da ziraat odasının kayıtlı bir üyesiyim. Bölgemiz gerek iklim yapısı gerek toprak yapısı gerekse de Akdeniz kıyı şeridinde olmasından dolayı tarımsal ürün çeşitliliği olarak ülkemizin en başı çeken bölgesidir. Böyle bir bölgede bulunan Alanya’mızın ziraat odasının adını birçok üreticimiz adını Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosyası yaparken duyuyor ve yıllardır çiftçilerden toplandığı aidatlar dışında kayda değer bir faaliyeti bulunmamıştır. Üyesi bulunduğum bir kuruluşun bu durumda olması beni çok üzüyor. Ziraat odaları özel bir kanunla kurulmuş Türkiye’nin en büyük meslek kuruluşudur ve ana gelir kaynağı da üyelerinden toplandığı aidatlardır. Tarım Bakanlığı’nca finanse edilen Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Projesi kapsamında geçici bir süre çalışanı da olarak bulunduğum Alanya Ziraat Odamızın mevcut yönetimi 20 yılı aşkın süre görevdedir.” İfadelerini kullandı. 

Kendilerine bu kadar süredir yaptıkları çalışmalar için çok teşekkür ederim anca görev geçmişlerine bakıldığında ne yazık ki kayda değer kabul görmüş bir projeleri olmamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi milletin efendisi olan köylümüzün, üreticimizin temsilcisi olan ziraat odamızı daha iyi yönetmek için şahsım ve bir grup arkadaşlarımla ben göreve talip oldum.

 “BANA TESLİM ETTİKLERİNDE ODA VE PERSONEL YOKTU” 

Musluoğlu da, “Hizmet binası konusuna katılıyorum ama bana teslim ettiklerinde o da yoktu zaten. Biz bu kadarını yaptık. Bundan sonra siz üzerine koyarak devam edeceksiniz. Bu sistem bu şekilde. Bana personel bile vermemişlerdi. Şimdi siz şanslısınız. Personeliniz var ama şunu da belirteyim Alanya Ziraat Odası olarak bizler her zaman Alanyalı çiftçinin hakkını özellikle savunduk. Bugün bu tercih sizin. Biz tekrar adayız, devam ederiz, etmeyiz. O tabiki delegenin tercihi” diye konuştu. Daha sonra 102 delege 21 kişiden oluşacak meclis üyelerini belirlemek için oy kullanmaya başladı. Oy sonuçları saat 17.00’den sonra açıklanacak.

Mevcut Başkan Turgut Musluoğlu’nun Listesi

Turgut Musluoğlu
Mehmet Kiriş
Hüseyin Sevimler
Ahmet Sezer
Yusuf Apaydın
Nebi Avcı
Şükrü Pişkin
Ahmet Zeybek
Hamza Öztürk
Hüseyin Çelik
Recep Uysal
Mustafa Sanay
Yaşar Özgür
Emre Günal
Abdullah Lök
Bilal Sezen
Atilla Baysal
Hacı Tok
Mustafa Yiğit
Yusuf Çalış
Mehmet Aladağ
Aday Tahir Göktepe’nin Listesi
Tahir Göktepe
Halil Başaran
Hayri Şahin
Ali Kızıltaş
İbrahim Zavlak
Mustafa Demir
Kerim Karakan
Emir Erdoğan
Yaşar Boz
İbrahim Çetin
Mahmut Peker
Abdullah Yavuz
Kenan Erbaş
Namık Şenli
Sabit Uysal
Hüseyin Toros
Hüseyin Uslu
Mehmet Mor
Hayrettin Ünal
Abdurrahman Erdoğan
Bilal Kılınç