İbrahim İPBÜKER/ÖZEL HABER

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Alanya’da son zamanlarda hızlka artan muz ve avokado hırsızlıklarının önlenmesi adına önemli uyarılar yaptı. Alanya’daki muz ve avokado bahçelerinden hemen her gün ürün çalındığını söyleyen Başkan Musluoğlu, “Üreticilerden gelen şikayetler inanılmaz boyutlara ulaştı. En büyük sorun çalıntı ürünlerin kolayca satılması, bunu engelleyemiyoruz” diye konuştu.

SATIN ALAN DA SUÇLU

Çalıntı ürünleri satın alanların da en az hırsız kadar suçlu olduğunu vurgulayan Musluoğlu, “Ürün satmak isteyenlere üretici belgesi sorulmalı. Belge gösteremeyenler hemen şikayet edilmeli” dedi. Yoksa bu tür olayların önüne geçemeyiz” dedi. 

HIRSIZLAR CİRİT ATIYOR

Muz ve avokado bahçelerinde hırsızların adeta cirit attıklarını vurgulayan Başkan Musluoğlu, “Özellikle Kestel, Mahmutlar, Oba ve Cikcilli bölgelerinde her gün hırsızlık olayı yaşanıyor. Çiftçinin emeğini,i alın terini çalan bu hırsızlar, çaldıkları ürünü istedikleri yerde rahatça satıp, paraya çevirebiliyor. Bunun önüne geçemedik. Gerek Alanya Hali’nde gerek pazarlarda ürün satmaya gelen herkesten mutlaka üretici belgesi istenmeli. Üretici belgesi olmayanlardan ürün satın alınmamalı. Bu sıkıntı her geçen gün biraz daha büyüyor. Çiftçimiz zaten sıkıntılı, üstüne bir de hırsızlık olayları yaşanıyor. Bu konuyla ilgili acil adım atılmalı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim