Ahmet TUNÇ

Türkiye’nin ilk Waldorf okulu olarak geçtiğimiz yıllarda öğretime başlayan Waldorf Yaşam Okulu, farklı ve modern eğitim sistemi ile Alanya’da fark yaratmaya devam ediyor. Çocukları eğitim sistemindeki stres ve yarıştan uzak tutmayı hedefleyen, çocuklara ezber yerine yaparak ve yaşayarak öğretmeyi benimseyen waldorf pedegojisi, aynı anda waldorf velilerini de eğitimin içine alıyor.

VELİLER DE ÖĞRENİYOR

Velilere her ay düzenli olarak çocuk gelişimi ile ilgili waldorf uzmanları tarafından eğitim veriliyor. Çocukların okul içindeki gelişimleri, velilerin bu gelişime nasıl ayak uydurmaları gerektiği, evde ve normal hayatta çocuk ile ebeveynler arasında yaşanan genel sorunlar ve bunların çözümleri eğitimlerde ele alınıyor. Waldorf uzmanları bu konudaki birikimlerini ve bilimsel metotları velilere anlatırken, veliler de soru ve görüşleriyle eğitime katkı sağlıyor.

WALDORF BÜYÜK BİR AİLE

Alanya Waldorf Vakfı Başkanı Orhan Demirtaş, bu eğitimleri çok önemsediklerini belirterek, Waldorf sisteminde çocuk ile birlikte velilerin de gelişimi çok önemli. Waldorf pedegojisini çocukla birlikte veli de benimserse çocuklarımız daha iyi yerlere gelir. Bu nedenle bu eğitimleri belli periyotlarda yapıyoruz ve çok verimli geçtiğini görüyoruz. Biz çocuklarımızla, velilerimizle ve öğretmenlerimiz ile büyük bir aileyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim