Başkan Demirağ, dün yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:  “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919 tarihinin 100.yıldönümüdür. 

Cumhuriyetimiz her ne kadar resmi olarak 1923’te kurulsa da fiili olarak yaşı 1919’da kurulmuş ve bugün itibariyle Cumhuriyetimizin de 100.yaşına girmiştir. 1.Dünya Savaşı sonrası imkansızlıklar içinde kurtuluş çaresini arayan Türk Milleti; asırlar önce yine Türk Devleti kuran Mete Han gibi, Anadolu’yu ebedi coğrafyamız yapan Sultan Alparslan gibi yine içinden bir evladını çıkarmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin çaresizlik içinde kurtuluş ararken Samsun’a ayak basarak millî mücadeleyi Türk Milleti adına başlatmıştır. 

Bu mücadele Türk Devleti ve Türk Milleti’nin bekası açısından tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Bu kutlu mücadelenin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ise, Türk Milleti’nin ebedi coğrafyası olarak bugün bizlere armağan edilmiştir. Hiç kimse unutmamalıdır ki, Atatürk’ün kurduğu bu devlet, ebediyete kadar devam edecek, bizlerin son yurdu olarak kalacaktır. Kuruluşundan bugüne birçok kez bölünme planlarıyla, kaoslarla karşılaştığımız bu coğrafya bizlerin yegane vazgeçilmez noktasıdır. Bu kapsamda, Atatürk’ün kurduktan sonra “Türk Gençliğine” emanet ettiği bu devletin her türlü teminatı, dün olduğu gibi bugünde Ülkü Ocaklarıdır. Vatanımız üzerinde düşünülen her türlü kötü planı yapanlar, bölünme hayali kuranlar karşılarında Ülkü Ocaklarını bulacaktır. Liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin öncülüğünde, genel başkanımız sayın Sinan Ateş Beyefendi’nin talimatları doğrultusunda hiçbir ihanete taviz vermeyeceğiz. 

Bu vesileyle, bu kutlu günü “Türk Gençliğine” armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm ülkemizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bu gün nasıl yüz yıl önce bir ülkenin hayrına vesile olduysa, aynı heyecan ve istekle bugünün de Türk Milleti adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.” (Haber Merkezi)