Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof.Dr.Ahmet Pınarbaşı, rektör yardımcıları Prof.Dr.Fatih Gültekin ve Prof.Dr.Hasan Güneş ile birlikte Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’ni (ALTİD) ziyaret etti. Yapılan ziyarette Alanya’ya gelen net turist sayısı ve profilinin bilimsel araştırmalarla ortaya konması planlandı.

ALAN ÇALIŞMALARI YAPILACAK

ALTİD’in şehir için önemli bir sivil toplum kuruluşu, üniversite için ise değerli bir paydaş olduğunu söyleyen Rektör Pınarbaşı, ortak projeler üretileceğini dile getirdi. Birlikte önemli işlere imza atacaklarını söyleyen Pınarbaşı, “Yapacağımız alan çalışmalarıyla turistin beklentilerinin ne olduğunu ortaya koyarken bir yandan da eksiklerimizi belirleyeceğiz. Turizm araştırma merkezi kurarak daha fazla bilimsel veriye ulaşacağız” dedi.

TANITIM STRATEJİLERİ BELİRLENECEK

Acenteler üzerinden rakamlara ulaşılarak belirlenecek olan turist profil röntgeninin çıkarılmasının ve akademik dille ifade edilmesinin sürdürülebilir turizm açısından önemli olacağının altını çizen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, “Elde edilen verilerin bilimsel analizi sonucunda genel anlamda ve tesis bazında geleceğe yönelik hangi pazara, hangi turist profiline ağırlık vereceğimiz ortaya çıkacak. Yaptığımız tanıtım çalışmalarında da ülkelere göre tanıtım stratejileri belirleyeceğiz” dedi.