Alanya Turizm İlçe Bürosu’nda bir müdür ve 2 memur olmak üzere 3 personel bulunuyor. Ancak memurlardan biri doğum izninde olduğu için şuanda sadece 2 personel görev yapıyor. Turizmin denetim ve koordinasyon mekanizmasının her noktasında yer alan Turizm İlçe Bürosu, yoğun mesai harcamasına rağmen, personel eksikliği işleri zorlaştırıyor. Her seçim döneminde ilçeyi ziyaret eden vekil adayları tarafından çözüm sözü verilen konu, Göç İdaresi ve SGK İlçe Müdürlüğü gibi kurumların dahi açılabildiği bir ilçede halen çözüme kavuşturulamadı.

DENETİM ONLARA BAĞLI

Turizm İlçe Bürosu’ndaki 2 görevlinin üzerinde büyük bir denetim yükü mevcut. Alanya’daki 650 oteli haftada 3 gün denetlemesi gereken görevliler aynı zamanda Türkiye Seyahat Acenteleri (TURSAB) ve Rehberler Odası gibi kurumların denetimlerinde de yer almak zorunda. Ayrıca 11 komisyona üye olan Turizm İlçe Bürosu çalışanları bu komisyonların toplantılarına katılıp gerekli projelerde de görev almak zorunda kalıyorlar. Durum böyle olunca kendi kendine denetim yapma hakkı bulunmayan kurumlar, Turizm İlçe Bürosu personelinin uygun zamanını bulmaya çalışıyor. Bu nedenle özellikle kaçak acentecilik ve kaçak rehber denetimleri istenilen düzeyde gerçekleştirilemiyor.

TÜKETİCİ HAKLARI GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Denetim yükü ofis dışında olan Turizm İlçe Bürosu görevlileri aynı anda ofisten ayrılamıyorlar. Çünkü, bir görevlinin Turizm Danışma Ofisi’nde kalarak turistlerden gelen şikayetleri dinleyerek sonuca ulaştırması gerekiyor. Turistler aldıkları hizmetten memnun olmadıkları firmaları şikayet ediyor ve Turizm İlçe Bürosu görevlileri de bu şikayet doğrulusunda ceza-i işlem uygulayarak turistin firmadan parasını geri almasını sağlıyor. Danışma Ofisi’ne gelen turistlerin her türlü problemi ile de yine aynı kişiler ilgileniyor.

KEMER VE MANAVGAT KADAR OLAMADIK

Büyükşehir olmamızın konuşulduğu şu günlerde, ilginç bir detay göze çarpıyor. Nüfus olarak hem Manavgat hem de Kemer’den daha büyük olan turizmin başkenti Alanya’da personel sıkıntısı byaşanırken,, Kemer ve Manavgat’ta ise yıllardır 6 personel görev yapıyor.

EN ÖNEMLİ SORUN LOJMAN

Turizm İlçe Bürosu açısından en büyük problem lojman. Manavgat ve Kemer’de Turizm İlçe Bürosu için lojman mevcut. Bu nedenle Turizm Bakanlığı atamalarında Alanya tercih konusu olmuyor. Alanya’nın dinamiklerinin gücü Göç İdaresi ve SGK İlçe Müdürlüğü’nün ilçeye getirilmesinde önemli rol oynamıştı. Aynı gücün bir lojman yaptırması bekleniyor.

SÖZLER VERİLDİ AMA

26.’ncı Dönem AK Parti Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, seçim sürecinde Alanya Kaymakamlığı’nı ziyaret etmiş ve sorunun çözümü için çalışma yapılacağını söylemişti.  AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani de ilçede  katıldığı canlı yayında benzer ifadelerde bulunmuştu.  Ancak aradan geçen 4 yılda önemli bir gelişme yaşanmadı.

“HER YERE BAŞVURDUK”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtladı. Çavuşoğlu, “Biz TÜRSAB olarak denetim yapmak için Turizm İlçe Bürosu’ndan görevliye ihtiyaç duyuyoruz. Bu yasal bir zorunluluk. Ancak onların da işleri çok yoğun, çok sayıda komisyona üyeler. Bizim gibi birçok kurum denetim için onlara bağlı. Bu yoğunlukta onların boş vaktini bulmak zor oluyor. Denetim yapmakta zorlanıyoruz.  Turizm İlçe Bürosu’ndaki personelin elinden gelenin fazlasını yaptığını görüyoruz ancak daha sık denetim yapabilmemiz için yeni personel gerekiyor. Rapor hazırlayıp, Turizm Bakanlığı’na, TÜRSAB’a, Başaran Ulusoy’a yani ulaşabildiğimiz her kuruma sıkıntıyı dile getirdik fakat bir sonuç alamadık” diye konuştu. (Haber Merkezi)