Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in Cumhuriyet Halk Partisi’nden adaylık teklifi aldığı ve Alanya Belediye Başkanlığı için aday olma fikrine sıcak baktığı iddiaları ilçe siyasetinde bomba etkisi yaparken, iki taraftan da yalanlama gelmemesi üzerine CHP-Şahin flörtü içinde çeşitli söylentiler yayılamaya başladı. Gözler CHP’de bugün sona erecek olan adaylık başvuru sürecine çevrilirken ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in başvuru yapıp yapmayacağı merak konusu. 

PAZARLIK İDDİASI

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı ile görüşen Mehmet Şahin’in adaylığa sıcak bakmasının ardından CHP Genel Merkezi ile görüşmeler yaptığı öne sürüldü. Görüşmede Şahin’in,“Adaylık teklifini kabul ederim ancak eğer Alanya Belediye Başkanı seçilemezsem, önümüzdeki yerel seçimlerde milletvekili adayı olmak ve seçilecek bir yerden listeye girmek istiyorum” dediği iddia edildi. CHP genel Merkezi’nin ise bu talebe şimdilik sessiz kaldığı kulislerde konuşuluyor. 

CHP’DE ŞAHİN GERGİNLİĞİ

Mehmet Şahin’e adaylık teklifi yapıldığı iddiaları üzerine CHP İlçe Teşkilatı’nda da gerilim yaşandığı öne sürüldü. CHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyelerinden bazılarının Başkan Sefa Çorbacı’ya “Bizim bilgimiz olmadan görüşme yapman doğru değil” dediği ifade edilirken, Çorbacı’nın ise “Ben adaylık teklifi yapmadım sadece görüştük” dediği ifade edildi. 

SÜREÇ UZAYABİLİR

CHP’de adaylık başvuru süreci de partide bazı kesimler tarafından tepkiye neden oldu. Özellikle ittifak görüşmelerinin devam etmesi ve memurlar için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim takvimini açıklamamış olması nedeniyle partililer başvuru sürecinin uzayacağı görüşünde. Başvuru tarihinin seçime yaklaşık 6 ay varken belirlenmesini ise partiye aday adaylardan gelecek sıcak para girişini sağlamak için yapıldığı görüşü ortaya çıkardı. (Haber Merkezi)