İbrahim İPBÜKER/ÖZEL HABER

Alanya’da yaşayanların yanı sıra tatil yapmak için gelenlerin de hizmet aldığı Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu’nun personel yetersizliği aylardan beri giderilemedi.

HİZMET KALİTESİ DÜŞÜK KALDI

Alanya Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürlüğü görevine atanmasıyla birlikte yeni binanın tamamlanması için büyük gayret gösteren Muharrem Kaya’nın çabaları sonucu yeni binasına geçtiğimiz aylarda kavuşan kurum, aradan aylar geçmesine rağmen mutlaka gerekli olan personel ve ekipman takviyesini alamadı. Her gün yüzlerce kişinin girip çıktığı kurumdaki mevcut personelin iyi niyetli gayretlerine rağmen, hizmet kalitesi düşük kaldı.

PERSONEL TAKVİYESİ ŞART

Gerçek Alanya Gazetesi’nin daha önce de gündeme taşıdığı personel takviyesi konusunda bugüne kadar hiçbir gelişme olmadığı gözlenirken, Alanya SGK’da işi olan vatandaşlar, gerek alt kattaki bankoların önünde gerekse üst katlarda görev yapan birkaç personelin önünde saatlerce beklemek zorunda kalıyorlar.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETÇİ

Basit bir işlem yaptırmak için SGK’da saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, “Kurumun binası çok güzel, son derece modern ve geniş. Ancak içinde yeterli personel olmadığı için hizmet kalitesi ve hızı çok yavaş. Böyle güzel bir binaya bu durum yakışmıyor. Mevcut personelin iyi niyetli çabaları yetersiz kalıyor, onca iş yükünün altından az sayıda personelle kalkmak mümkün değil” şeklinde konuştular.

Editör: TE Bilisim