Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Gazipaşa Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, önce baba ocağına götürülüp burada helallik alındı. Ardından cenaze namazı için Emine Özmüftüoğlu Camii'ne getirilen şehit cenazesi, ikindi namazının ardından Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin eşi Özay Sercan, camide tabuta sarılarak eşinin silah arkadaşlarından tabutu açmalarını ve son bir kez eşini kendine göstermelerini istedi. Ancak bu isteği yerine getirilemeyen şehit eşi, "Aşkım, beni terk edip gidemezsin. Hani bana söz vermiştiniz, son bir kez gösterecektiniz" dedi. Şehit eşi, kadın polisler tarafından teselli edilerek tabutun yanından alındı. 

GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Tabutun yanına gelen anne Gülten Sercan ve şehidin kız kardeşi de tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktüler. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde namazı Antalya İl Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Helallik alınmasının ardından cenaze, defnedilmek üzere "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları arasında Garnizon Komutanlığı Şehitliği'ne götürüldü.

Cenazeye; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Hüseyin Samani, Tarkan Akıllı, Deniz Baykal, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, şehidin babası Durmuş Ali Sercan'ın yanına gidip bir süre sohbet edip başsağlığı dilediler.

Şehit polis Sercan'ın 20 günlük bebeği ise cenaze namazının kılınacağı alana getirilmedi. 20 günlük Ali bebek, bir kadın polis nezaretinde alanın dışında bir araçta bekledi.

Biz de Gerçek Alanya Gazetesi olarak şehidimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere milletimize başsağlığı diliyoruz.