Projeyle ilgili açıklama yapan Alanya Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayhan Gedikoğlu herkesi katılıma davet etti. İşte Gedikoğlu’nun açıklamaları. 

“Rotary, dünyada, 35.000 den fazla kulüp ve 1.2 milyondan fazla üyesi ile dünyanın en büyük sivil toplum örgütüdür. 1988 yılından beri çocuk felci (Polio) ile mücadele etmektedir. UNİCEF 'in en büyük mücadele ortağıdır. Çocuk felci  (Polio) aşısının en büyük sponsoru ve uygulayıcısı olan Rotary, bu büyük savaşı kazanmıştır. Şu anda Afganistan’ın Taliban kontrolündeki küçük bir kısmı dışında, çocuk felci (polio) tamamen kontrol altına alınmıştır. Kısmi olarak Suriye de küçük vakalar görülmüş olup, kontrol altındadır.

24 Ekim Rotary’nin çocuk felci (Polio) günüdür. Alanya Rotary kulübümüze, dönem Guvernörümüz Altan Aslan tarafından çocuk felcinin bitirilmesi yönünde yapılmış olan savaşın bir kutlaması şeklinde video filimi hazırlama görevi verilmiştir. Bu video Klip ile hem çocuk felci ne dikkat çekilecek hem de Alanya’mızın ciddi bir reklamı yapılacaktır. Videomuz uluslararası Rotary de gösterime girerek milyonların izlemesi sağlanacaktır. Video çekimlerimiz, 1 Eylül sabah 08.00-16.30 saatleri arasında olacaktır. Çekimlerde Antalya kulüplerinden gelenler ve gönüllü dostlarımızla birlikte 100 civarında kişi görev alacaktır. Ayrıca Alanya'da tatil yapan misafirlerimizi de bazı noktalarda çekimlerin içerisine alacağız. Sonuçta, binlerce insanın videomuza katkıda bulunması sağlanacaktır.

Alanya Rotary  Kulübü olarak, böyle güzel bir görevi yerine getirirken, bize maddi ve manevi destek olan Alanya Belediyemize, Alanya ALTİD Derneğimize, Alanya Ticaret Odamıza, Antalya Rotary kulüplerimize, Ulusky Yamaç Paraşüt şirketimize, Beyaz Prodüksiyon film şirketine, Alanya Yatçılar ve Gezi tekneleri Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifine, Club Sidar Otel'e ve bize plajlarını açan orada destek veren Cleopatra Otellerimize ve plajda çalışan emekçilerimize sonsuz teşekkür ederiz. 

 Umuyoruz ki çocuk felcinin bitirilmesi mutluluğunu yaşarken ve bunu dünya ile paylaşırken Alanya’mızın da tanıtımına bir nebze destek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.”