8 Haziran’da okulların kapanması ile birlikte başlaması beklenen iç pazarda sezon,  24 Haziran seçimleri ve seçimlerin ikinci tura kalma ihtimali nedeniyle seçim sonrasında başladı. Özellikle Temmuz ayı ile birlikte 8 – 24 Haziran tarihleri arasında rezervasyon yaptırmış ve seçim nedeniyle rezervasyonlarını ertelemiş tatilcilerin de tatile çıkmasıyla otellerde doluluk oranları adeta tavan yaptı. 

FİYAT ARTIŞLARINA RAĞMEN

Yabancı pazarlardaki artış ve dövizin yükselmesi özellikle ülke genelinde otel fiyatlarında TL bazında önemli artışa neden oldu. Ancak Alanya’da otelcilerin birçoğu fiyatları dövize endeksli arttırmayacaklarını daha önce açıklamışlardı. Bu nedenle yerli tatilcilerin özellikle tercih ettiği destinasyonların başında Alanya geldi. Yerli tatilciler otelleri doldurdu. 

AVRUPA’YA ORTADOĞU EKLENİNCE

2016 ve 2017 yılında Avrupa ve Rus Pazarı’ndaki düşüş sonrası alternatif pazarlara yönelen turizmciler iç pazarda ve Ortadoğu pazarında önemli çalışmalara imza attı. İran’dan, Lübnan’dan, Suudi Arabistan’dan başta olmak üzere birçok alternatif noktadan turistler Türkiye’ye çekildi. Bu yıl Avrupa ve Rus Pazarı’nda da önemli miktarda artış olunca yüksek sezon diye tabir edilen Temmuz ve Ağustos aylarında oteller neredeyse doldu. 

“YÜZDE YÜZÜ GÖREBİLİRİZ”

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, otellerde doluluk oranlarının yüzde 90’nın üzerine çıktığını söyledi. Sili, “Özellikle temmuz ayı için doluluk oranları yüzde 90’ın üzerinde. Yüzde yüzü göreceğiz gibi görünüyor. Rezervasyonlarını son dakikaya bırakanlar muhtemelen yer bulamayabilir” diye konuştu. (Haber Merkezi)