İbrahim İPBÜKER - Alanya’da yaklaşık 5 yıldır faaliyet gösteren Gezi treninin işletmecisi Ali Yıldız, kaleyi yayalaştırma çabalarına ışık tutacak bir proje hazırlıyor.

ÖRNEKLERİ ÇOK VAR

Barcelona ve Paris gibi turizm kentlerinde turistlerin tarihi alanlara gezi treniyle taşındığını ve bunun örneklerinin çok olduğunu ifade eden Ali Yıldız, “Bizler de Alanya’da bu uygulamayı hayata geçirebiliriz. Kale’ye ulaşımın yayalaştırılması çalışmalarını çok doğru buluyor ve destekliyoruz. Bu konuda en sağlıklı çözümün de yerli ve yabancı turistleri Kale’ye gezi treni ile taşımak olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ZATEN TALEP VAR

Gezi trenine binmek isteyen turistlerin yüzde 90’ının kaleyi sorduğunu belirten Ali Yıldız, “Alanya Kalesi’ne çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin büyük çoğunluğu, gezi treninin Kale’ye gidip gitmediğini soruyorlar. Bu konuda zaten çok fazla talep var” diye konuştu.

PROJEMİZİ HAZIRLAYACAĞIZ

Konuyla ilgili projeyi çok kısa süre içinde hazırlayıp, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi gibi ilgili kurumlara sunacaklarını anlatan Yıldız, “Hem daha yeni hem de daha donanımlı ve güvenli araçlarla bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Dünya’da pek çok örneği olan projenin uygulanması Alanya için faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.