Çıplaklı Mahallesine yapılacak, içerisinde imam hatip ortaokulu, lisesi, yurt, yemekhane ve camiinin bulunduğu Mevlüt Uysal’ın anne ve babasının ismini taşıyan Emine-Ahmet Uysal Anadolu İmam Hatip Lisesi açılış töreni protokol ve vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşti.  Törene Uysal ailesinin yanı sıra Alanya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ile Kemal Çelik, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, oda ve dernek başkanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.    

'KÜLTÜR YUVASIYDI'

Hayırsever Mevlüt Uysal, okulun temelinin atıldığı yerin Selçuklu zamanında bir eğitim ve kültür yuvası olduğunu söyledi.  Uysal ailesi olarak eğitime önem verdiklerini belirten Mevlüt Uysal, kuracakları kompleksin Antalya’nın en iyisi olması için gayret göstereceklerini söyledi.

'ALANYA EĞİTİM ŞEHRİ OLDU'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de Alanya’nın sadece turizm ve tarımla değil son yıllarda yapılan hamlelerle iki üniversitesi olan bir eğitim şehri olduğunu söyledi.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜSTÜNDE

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise il genelindeki eğitim kurumlarına bakıldığında hayırseverlerin yaptırdığı okulların sayısının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu belirtti. Vali, temeli atılan okul için, "Kompleks değil yeni okul modeli külliye yapılacak" dedi. Konuşmaların ardından kürsüye davet edilen protokol üyeleri ve Uysal ailesi dualar eşliğinde temel için butona bastı.

Editör: TE Bilisim