Ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Takavut ve Ak Parti İlçe Başkanı Toklu Alanya'nın menfaatleri doğrultusunda her zaman iş birliği yapacaklarını söyleyerek gündemden üzerinden konuştular.

Ziyarette konuşan CHP ilçe Başkanı Takavut, “2 Aralıkta bir kongreleri oldu, hem bir nezaket ziyareti hem de aynı zamanda Başkan Mustafa Toklu kardeşimi kutlamak için buradayız. Önümüzdeki süreç içerisinde, ülke zor günlerden geçiyor, bu zor günlerde bizler yerelde siyaset yaptığımıza göre Alanya'da neler yapabiliriz, halkın nabzını nasıl tutabiliriz, kamuoyundaki gerginliği nasıl düşürebiliriz, bizim işimiz bu olması gerekir. Artık halkın gerginlikten, öfkeden, bu tip şeylerden bıkmış artık halk sakinlik istiyor, durgunluk, dinginlik istiyor. Bizde ilçe yöneticileri olarak bunu hep beraber yapacağız. Çünkü önümüzdeki geçmiş dönemlerde biz ilçe başkanları olarak, hep tüm siyasi partilerin ilçe başkanları olarak ortak basın açıklamamaları yaptık. Meydanlarda beraber oturup basın açıklamaları yaptık. Ülke menfaati söz konusu olunca gerisi teferruat oluyor. Bizde Alanya'da yerelden bunu beraberce başaracağımıza ben inanıyorum. Başkanımda buraya yeni seçildi. Önümüzdeki günlerde birbirimizi daha yakından tanıcağız. O zaman hakkâkken Alanya için yapılacak olan Alanya'nın menfaatleri doğrultusunda sırt sırta vereceğimize inanıyorum.

'OLDU BİTTİYE GELMEMELİ'

Bir basın mensubunun Alanya'nın il olması konusundaki polemiği sormasının üzerine Takavut, “İl konusunu her zaman söylediğim gibi siyasi iradeye bağlı. Biz başkanımla bu konuyu görüşmedik ama siyasi irade ne derse o olur. Geçen gün Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) ilçe başkanımla da görüştük, imza kampanyası başlattılar. Ciddi bir imzada toplamışlar ama rakamını net bilmiyorum. Bu bir istektir imzada biz istiyoruz anlamında da yola çıkmadır, ona bir lafımızda yok. Ancak 50 bin tane değil 100 bin imzada toplanılsa da siyasi irade karar vermedikten sonra il olamayız. Alanya'nın il olmasını hepimiz istiyoruz, Alanya büyüdü artık il olmayı hak etti. Bugün Antalya'ya gidip gelmemiz, 300 kilometre bir yol kat ediyoruz. Bir iş gittiğimiz zaman bir günümüz orada bitiyor. Tabi ki Alanya il olsun istiyoruz. Ama Alanya il olurken sadece oldu bittiye getirmemesi gerekir. Alanya il yapılırken alt yapısıyla, üst yapısıyla, dernekleri, odalarla, sivil toplum örgütleriyle herkesle iş birliği ile yaparak hareket edilmelidir.

'ALANYA'NIN MENFAATLERİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ'

Ziyaret için teşekkür eden Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Toklu ise "Bugün CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ve yönetim kurulu üyeleri bizlere ziyaret gerçekleştirdiler. Bu nezaket ziyaret için ilçe başkanım ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hep söyledik, Alanya'nın menfaatleri için her zaman diğer siyasi partilerle yerel ölçekte iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha söylüyorum" dedi

Toklu'nun konuşmasının ardından basın mensuplarına kapalı Alanya ve ülke gündemi üzerinde sohbetlerine devam ettiler.