Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in de katıldığı, Alanya 7. Uluslararası Geleneksel Noel Pazarı renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi tarafından organize edilen Alanya 7. Uluslararası Geleneksel Noel Pazarında Alanya’da faaliyet gösteren farklı ülkelerden dernekler açtıkları stantlarla, Alanya'nın tanıtımına katkıda bulundular.

ALANYA DÜNYA’YA ÖRNEK BİR KENT

Program, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Karaoğlu, "Alanya, dünya'ya açılan en güzel pencere. Alanya'da Yerleşik Alanyalılar ile vatandaşlarımız huzur içerisinde yaşıyor” dedi.

ALANYA DÜNYANIN

EŞSİZ BİR TATİL CENNETİ

 Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı konuşmada, "Dostluğun ve kardeşliğin buluştuğu bu yerde birlikteyiz. Bugün burada açılan stantlar satış yapmaktadır. Bu satışlardan elde edilecek gelir engelliler yararına kullanılacak. Alanya, dünyanın eşsiz bir tatil cenneti. Yaptığımız hizmetler millete verilen değerin göstergesidir. Alanya, atalarımızdan gördüğümüz Türk İslam Misafirperverliğinin yaşandığı bir kenttir. Alanya’da herkes huzur içerisinde yaşıyor. Yeni Alanyalıların Noel’ini kutluyorum” dedi.

ALANYA HUZUR VE BARIŞ KENTİ

Alanya 7. Uluslararası Geleneksel Noel Pazarı açılış konuşmasını hem Türkçe hem de İngilizce olarak yapan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti. ”Toplumsal, kültürel ve beşeri yapımızdaki çeşitliliği, Türkiye'yi bugünlere taşıyan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dayanışmamızı ve muhabbetimizi arttıran en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz. Avrupa Birliği'ne aday ülke Türkiye, bu zengin kültürel ve tarihsel mirasını şimdiye kadar nasıl özenle koruduysa, bundan sonra da aynı şekilde muhafaza edecektir. Devletimizin özellikle son yıllarda hayata geçirdiği reformlarla, Türkiye'de yaşayan herkesin din, dil, ırk, etnik köken ve inanç ayrımına maruz kalmadan, eşit bireyler olarak, kendi kültür, gelenek, ve inançlarını özgür bir şekilde yaşayabilmelerini temin etmenin uğraşı içindeyiz. Alanya'da yerleşik bulunan Hristiyanların Noel'ini en samimi dileklerimle tebrik ediyorum" dedi.

 YABANCI SÖZCÜLERDEN TEŞEKKÜR

Yabancılar Meclisi Alman Sözcü Ushi Grune, İngiliz Sözcü Fran Vince ve Rus Sözcü Dina Adseva’nin yaptıkları konuşmalarda, Alanya 7. Uluslararası Geleneksel Noel Pazarının kurulmasında destek olan Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’e ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teşekkür ettiler.

KAYMAKAM TANRISEVEN

 STANTLARI GEZDİ

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven stantları gezerek, stant görevlileri ile sohbet etti. Stantlardaki ürünleri inceledi. Kaymakam Tanrıseven, yerleşik yabacılar sohbet etti.

AHEP ALANYA AVAKADOSUNU TANITTI

Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi, Alanya Avokadosu ile hazırlanan lezzetli ve özel tarifleri davetlilere sundu. Belediye Sarayı arkasında gerçekleştirilen etkinlikte, Alanya’da faaliyet gösteren farklı ülkelerden dernekler, kültürlerine özgü kıyafet, yiyecek, içecek, el işi ürünler ve hediyelik eşyaları sergileyerek, Müzik Mozaik Korosunun Noel Şarkıları ve Waldorf Alanya Çocuk Korosu müziği eşliğinde gösteriler yaptı.