Protokolden önce programın açılış konuşmasını yapan AHEP 60+ Tazelenme Üniversitesi Yürütücüsü Prof. Dr. Zeynep Üstün Onur, bu günün kendileri için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan da, “Yaşam boyu öğrenme anlamında bugün burada bir tarih yazıyoruz.  Aynı havayı soluyan, aynı gökyüzünü paylaşan Alanya’ya tazelenme üniversitesi ile yeni umutlar vermeliyiz. Alanya halkının ihtiyaçlarını karşılamak, yeteneklerini belirlemek ve bunları kullanabilmelerini sağlamak için bugün buradayız" dedi.

Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner de, “Türkiye'nin pek çok yerinden 60+ insan Alanya’ya gelip yaşamının geride kalan zamanını burada geçirmek istiyor. Bu anlamda Alanya’ya bakarsanız bir Türkiye profili görürsünüz. Bu projenin Alanya gibi bir yerde hayata geçirilmesi çok önemliydi. Üniversitemizin misyonu gerçekten kaliteli bir eğitim vermek. Bunun da ötesinde Alanya’da sosyal konularda öncülük etmek. Bu konuda Alanya Belediyesinin insan odaklı projeleri ile de örtüşüyoruz. Bu projenin 60+ insanlara yeni bir hayat ışığı, mutluluk vesilesi olacağına inanıyorum" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise, “Alanya 300 bin nüfuslu çeşitli dinlerin, dillerin yaşadığı bir medeniyet şehri. Alanya HEP Üniversitesi’nin 60+ Tazelenme Üniversitesi’ni tanımak üzere bir araya geldik. Ben bu olumlu gelişmelerden ziyadesiyle çok memnunum. Öğrenmenin yaşı yoktur sözünü hatırlatarak 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, katkı sağlayan, işbirliği yapan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim