Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) 12. Seçimli olağan Genel Kurul’u, Alanya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleşen 2017 Medya Başarı Ödülleri Ödül Töreni sonrası gerçekleştirildi. Genel Kurul’da ilk olarak divan kurulu seçildi. Divan Kurulu Başkanlığını Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni yaptı. Divan seçiminin ardından ise genel kurulun gündem maddeleri oylamaya sunuldu. AGC Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporu ve Denetim Kurulu raporu oy birliği ile ibra edildi. 

YENİ BAŞKAN GAYE COŞKUN

Genel Kurul’da yapılan seçime tek aday olarak giren Gazeteci Gaye Coşkun, Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin (AGC) yeni başkanı oldu. Coşkun’un Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. 

Başkan: Gaye Coşkun   

Yönetim Kurulu: Ahmet Tunç, Ali Doğan, Barış Başar, Emel Yüzbaşıoğlu, Ferit Kesen, Engin Anak,     Mehmet Çelik, Mustafa Sucu, Mustafa Bayır, Necati Şatana, Yağmur Mercimek, Zeliha Basar

“HEM MUTLU, HEM HEYECANLIYIM”

AGC’nin yeni başkanı olması sonrası kürsüye çıkan Gaye Coşkun ilk olarak duygularını dile getirerek, “Gazetecilik mesleğinde 27 yılı geride bırakan, 12 yıldır AGC Yönetim Kurulunda görev yapmış bir meslektaşınız olarak bugün sizlerle yeni bir sürecin başlangıcına şahitlik yapıyor olmak beni mutlu ettiği kadar heyecanlandırıyor. Alanya gazeteciler cemiyetinin kuruluşundan günümüze geçirdiği süreçlere şahitlik etmiş biri olarak geldiğimiz nokta beni gururlandırmakta. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

“ÜYELERE KULAK VERDİM”

Seçim sürecindeki görüşmelerinden çıkan sonuçları da paylaşan Coşkun, “Birazdan yapacağımız seçim öncesi, karşınıza çıkacağım ama kadar sürekli iletişim halinde olmaya, istek ve önerileri dinlemeye çalıştım. Bazen çok dinliyorsun diye eleştirildim. Kaygılı, sorgulayıcı, coşkulu ve destekler hallerinizin hepsi benim için önemli idi. TOKİ konusu, AGC hizmet binasının aktif hale getirilmesi, Çarşı merkezinde sosyal alan oluşturulması, sayıları gün geçtikçe artan sokak reklamlarının  kurumlara zararı, sektörün yaşadığı itibar kaybı, dijital medyanın yarattığı etki, gittiği yer, facebook gazeteciliği, kalitesi düşen rekabet, yok olma yolundaki  meslek etiği ve ihmal edildiği düşünülen birlik beraberlik konusu sizlerden aldığım notların özeti.” Diye konuştu. 

“TOKİ DAVASINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Üyelerin başkan değişikliği nedeniyle sekteye uğramasından endişe ettiği TOKİ konusu ile ilgili de konuşan Coşkun, “Hiç merak etmeyiniz ki, TOKİ davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Devlet büyüklerimizin desteği, Sayın Dim’in de takibi ile daha çok sayıda üyemizin konut edinmesi için çalışacağız. Süreçle ilgili her adımı sizlerle paylaşacağız. Yine yönetim kurulu olarak alacağımız her kararımızı da sizlerle paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum. AGC’nin yüklesen çıtasını aşağı indirmemek, daha yukarı çıkarmak için söz veriyorum. Bir çalışan olarak, içinizden biri olan bana gösterdiğiniz güven, verdiğiniz destek sorumluluğumuzu artırıyor. Duyduğunuz güven, gösterdiğiniz sevgi için çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.