Geride bıraktığımız turizm sezonunun dolu dolu geçmesiyle yaz mevsiminde iş yapan ve yüzü gülen esnaf, kış sezonuyla birlikte sıkıntılı günler yaşamaya başladı. Son iki aydır satışlarının yok denecek kadar azaldığını ifade eden esnaf, indirim günleri yapmasına rağmen istediği verimi alamıyor.

HALKIN ALIM GÜCÜ AZALDI

Yerli halkın alım gücünün yarı yarıya azaldığını, bu durumun ister istemez kendilerini de etkilediğini ifade eden esnaf, “Ekonomide arka arkaya yaşanan sıkıntılar ve yeni yıl ile birlikte yalpan zamlar vatandaşın alım gücünü azalttı. Özellikle giyim ve ayakkabı gibi sektörler indirim günleri düzenleyerek fiyatlarını yarıya çekiyorlar ancak yine de satış yapamıyorlar. Vatandaş sadece temel gıda maddeleri için harcama yapabiliyor. Bunun dışında yeni kıyafet ya da ayakkabı almak neredeyse lüks haline geldi” şeklinde konuşuyorlar.

2019’DAN UMUTLUYUZ

Kış aylarını iyi kötü bu şekilde geçirmek zorunda olduklarını ifade eden esnaf, “geçtiğimiz sezondan önceki iki sezon zaten çok kötü geçmişti. Bu iki yılın yaralarını 2018 sezonunda sarmaya çalıştık ancak yeterli olmadı. Umudumuz 2019 sezonu. Bu yılın turizm açısından çok daha iyi olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştular. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim