Burak Gül

Özellikle İslam alemi için en kutsal zamanların başında gelen Ramazan-ı Şerif süresinde bir çok dolandırıcı ortaya çıkarak vatandaşların inanç duygularını kullanarak çıkar sağlıyor. Ancak bu defa ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemi dilenciliğin de ötesine geçti. Normal şekilde ihtiyaç gidermek bahanesiyle dilenenlerin yanı sıra yeni türeyen dolandırıcılar vatandaşları dini zaaflarından vuruyor. “Hacca gideceğim ama param eksik, Umreye gideceğim ama parayı tamamlayamadım.” Gibi yalanlar söyleyen dolandırıcılar yüklü miktarda para kazanıp kayıplara karışıyor. 

2 HAFTADA TÜREDİLER DEVAMI GELEBİLİR

Hac ve Umre bahanesiyle vatandaşı dolandıran dolandırıcıların mağdurları ise soluğu Alanya Emniyet Müdürlüğü’nde alıyor. Ramazan ayının başlamasından bu yana 5 kişinin Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne giderek şikayette bulunması olayın boyutunun önemini de gözleri önüne seriyor. Henüz şikayette bulunmayan vatandaşlarla birlikte sayı daha da artabilir. Dolandırıcılar vatandaşların her birinden 4 - 5 bin civarında para veya ziynet eşyası alıyor. 

YÖNTEM HEP AYNI

Genellikle bayanlar tarafından kullanılan yöntem ile dolandırıcılar dini vecibelerini yerine getiren vatandaşları özenle seçiyorlar. Ardından bir şekilde sohbet açarak “Hacca gideceğim ama param yetmiyor.” Veya “Umreye gideceğim ancak eksiğim var.” Şeklinde serzenişte bulunarak vatandaşların saf temiz duygularını suistimal ediyorlar. 

EMNİYETTEN UYARI

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Hac ve Umre bahanesi ile dolandırıcılık yapanlara karşı uyarıda bulundu. Uyarıda Hacca ve Umre’ye gideceğini söyleyerek vatandaşlardan para koparmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması istendi. Uyarıda şu ifadeler yer aldı;

DİKKAT

Son zamanlarda ilçemizde Hacca veya Umreye gideceğim param eksik bana yardım eder misiniz, borç para verir misiniz şeklinde insanlarımızın temiz saf duygularını ve dini değerlerini kullanarak dolandırıcılık suretiyle vatandaşlarımızdan para koparmaya çalışan kişi veya kişilerin halkımız arasında dolaştığı, Polis Merkezlerimize müracaata gelen vatandaşlarımızın olduğu, Müdürlüğümüzce tespit edilmiş olup gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.
Benzer vakaların gerçekleşmemesi için vatandaşlarımızın bu tarz duygu sömürüsü yaparak para talep eden şahıslara her ne suretle olursa olsun inanmamaları ve kanmamaları en kısa sürede 155 Polis İmdat hattına veya 112 acil çağrı merkezine ihbarda bulunmalarını önemle bildiririz.”

Editör: TE Bilisim