Namık Aymelek tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İlköğretim, eğitimin temel basamağı olup eğitsel açıdan bireylere temel beceri ve niteliklerin kazandırıldığı öğretim kademesidir. Bu kademede öğrencilerin yetenek ve ilgilerine göre yönlendirilmesi önemlidir.  Aldığımız duyumlara göre okul müdürleri, velilere ve öğrencilere ders seçimi hakkı tanımamakta, paket seçmeli dersler dayatmaktadır. Okul müdürleri bu dayatmaya gerekçe olarak da ilçe Milli Eğitim Müdürleri ile yapılan toplantılarda ilçe milli eğitim müdürleri tarafından bu yönde yönlendirildikleri şeklinde serzenişte bulunmaktadırlar. Velilerin dilekçeleri hiçe sayılarak kadro yokluğu, öğretmen yokluğu gibi gerekçeler gösterilerek belli dersler üzerinde yoğunlaştıkları görülmektedir. Veliler de kendilerine okul idareleri tarafından paket seçmeli ders listesi verilerek zorunlu tutulmaya çalıştıklarından şikayetçidirler. Velilerimize de bu konuda duyarlı olmalı, verdikleri dilekçelerinin takipçisi olmalıdır.

Oysa bu dayatılan derslerin de öğretmeninin olmadığını hepimiz bilmekteyiz. Bu zoraki seçtirilen derslerin değişik kurumlardan pedegojik formasyonu olmayan kişiler tarafından okutulması sağlanmaktadır. Bu uygulama da seçmeli derslerin amaçları doğrultusunda öğrencilere hizmet etmediğini göstermektedir.

Eğitim İş sendikası olarak laik ve bilimsel eğitimi savunmaktayız. Bilimsel olmayan uygulamayı yapan okul ve kurum müdürleri suç işlemektedir. Resmi olmayan emir ve talimatlar sizi ileride içinden çıkılmaz bir sorumluluğun altına sokabilir. 

 Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu öğrencilere vereceğimiz yanlış bilgi veya yönlendirme sizleri vicdanen rahatsız etmelidir zaten de edecektir.

Seçmeli derslerin belirlenmesinin, okul/kurum müdürleri tarafından yönetmelik doğrultusunda yapılmasını, öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda velilerin vermiş olduğu resmi dilekçelerin işleme alınmasını ve buna uymayan okul/kurum müdürleri hakkında gerekli işlemin yapılması gerektiğini belirtmek isteriz.”

(Haber Merkezi)