İbrahim İPBÜKER / ÖZEL HABER

Türkiye Üniversitelerarası Muaythai Şampiyonası, 65 üniversiteden 650’den fazla sporcunun katılımıyla Alanya’nın Okurcalar Mahallesi’ndeki Water Planet Hotel&Aquapark'ta yapılıyor.

ALANYA’NIN HABERİ YOK

Gaziantep ve Düzce Üniversiteleri’nde kurucu bölüm başkanlıkları ve yüksekokul müdürlüğü, kurucu dekanlık ve anabilim dalı başkanlığı yapmış olan, halen Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Müdürü ve Spor Bilimleri Fakültesi Kurucusu olarak görev yapan Prof. Dr. Kürşat Karacabey, şampiyona ile ilgili görüşlerini Gerçek Alanya Gazetesi’ne anlattı.

turkiye-universitelerarasi-muaythai-sampiyonasi-alanya.jpg

Spor bilimleri alanında gittiği her yere vizyon kazandırmış önemli bir spor bilimcisi olan Prof. Dr. Kürşat Karacabey, dünya ölçeğinde bir ilk olan bu önemli organizasyondan Alanya’nın haberi bile olmadığını vurgularken, “21 Nisan’da başlayan ve bir hafta devam edecek organizasyona 65 üniversiteden, 650 civarında sporcu katılıyor. Alanya’nın tanıtımı anlamında son derece önemli olan böyle büyük bir organizasyondan Alanya’nın haberdar olmaması gerçekten üzücü. Organizasyon sadece otelle sınırlı kaldı. Ekonomi ve tanıtım anlamında Alanya’ya önemli katkıları olacağını düşündüğüm şampiyona sessiz sedasız yapılıyor” dedi.

SAHİP ÇIKMAK GEREKİYOR

kursat-karacabey.jpgÖnemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Alanya’nın, bu konuda sessiz kalmasının doğru olmadığını ifade eden Prof. Dr. Karacabey, “Türkiye Muaythai Federasyonu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen şampiyona, dünyada ve Türkiye’de ilk kez açık alanda denize sıfır kurulan ringlerde yapılıyor. Böyle bir şampiyonaya katıldığımız için mutluyum . Üniversitem ve Rektörümüz Cavit Bircan adına emeği geçen herkese teşekkür ederim. Alanya, dünyada bir ilkin gerçekleştirildiği böyle organizasyonlara sahip çıkmalı ve faydalanmalı” şeklinde konuştu.