Hafize DEMİREL- Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, dün yaptığı açıklamada, konuşmasına Alanya Belediyesi hizmet binasına ucube diyenleri eleştirerek başladı.

Türkdoğan, “Belediyemizin hizmet binası ile ilgili bu ucube yıkılsın diye bir yaklaşım var. Bilindiği üzere hizmet binamızın projesi dönemin en ünlü mimarı Vedat Gölakay tarafından çizilmiş ve dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından açılışı yapılmıştır. Alanya tarihinde önemli bir yeri vardır. Kent Meydanı Projesi’nin hazırlıkları devam etmekte. Alanya'mıza yakışan en güzel Kent Meydanı Projesi nasıl olacak önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu binanın, kent meydanı içerisinde kalıp kalmayacağı üniversitemizdeki hocalarımızın ve mimarlarımızın yapacağı çalışmanın neticesinde ortaya çıkacak.  Şayet yıkılmaz da kalır ise bir dinlenme ve gölgelik alanı olarak da değerlendirilebileceği ön görülüyor" diye konuştu.

“BİZİM KİMSEYLE SORUNUMUZ YOK”

Alanya Belediye meclis grubu ile belediye başkanı arasında birtakım sıkıntılar olduğu haberlerine de açıklık getiren Türkdoğan, “Teşkilatımızda nöbetçi yönetici sistemi ile çalışıyoruz. Her gün 2 yönetici arkadaşımız nöbetçi olarak kalıyor. Altını çizerek söylüyorum, bizim hiç kimseyle sorunumuz yok. Bizim beklentimiz ve ölçümüz Alanya'mıza, ülkemize, milletimize hizmet ve genel başkanımıza sadakat. Bu doğrultuda hareket eden bütün meclis üyelerimiz ile birlikteliğimiz uyumlu çalışmamız devam edecek” dedi.

“AFRİN HAREKATININ TURİZME ZARARI YOK”

Afrin operasyonun turizmi olumsuz etkileri olduğu eleştirilerini de yanıtlayan Türkdoğan, “Afrin harekatı işallah terörün kökünü kazıyıncaya kadar devam edecek. Afrin harekatı başladığı günden bu tarafa özellikle Avrupa basınında olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını görmemize rağmen Avrupa pazarındaki turizmde bir artış gözlemekteyiz. Dolayısıyla Afrin harekatının turizme bir zararı yok. Bu milletin haklı mücadelesine Avrupalılarda destek veriyorlar ki rezervasyonlar artıyor "şeklinde konuştu.

HASTANE AVSALLAR’A YAPILMALI

Batı bölgesine yapılacak olan hastane ile ilgili de konuşan Başkan Türkdoğan, “Biz bölge hastanesinin Avsallar'a yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Çünkü Konaklı ve çevresi şehir merkezine yakın ama Avsallar Alanya'nın Batı Mahallerine de hizmet edebilecek bir noktadadır.  Yeni yapılacak olan bu hastane Avsallar'a yapılırsa isabetli olur diye düşünüyoruz" dedi.