Burak Gül

Alanya Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, saat 14:00’da Alanya Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde söz alan AK Parti, CHP ve MHP grup sözcüleri 10 Kasım Atatürk’ün Anma Günü, 24 Kasım Öğretmenler Günü ve 8 Kasım Şehircilik Günü mesajları verdiler. Toplantıda ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 12 maddeden oluşan kararları oylandı. 

TÜRKLER’E YENİ BÜFE 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 7.’nci raporunda yer alan kararda Türkler Mahallesi 314 ada 1 parselin güneyinde bulunan park alanına büfe yapılması ile ilgili oy çokluğu ile aldığı karar meclisten de yine oy çokluğu ile geçti. CHP Grubu’nun ret oyu verdiği oylamada AK Parti üyeleri çekimser oy kullanınca MHP Grubu’nun kabul oyu ile büfe yapımı oy çokluğu ile kabul edildi. Yine Plan ve Bütçe Komisyonu2nun oy çokluğu ile alınan başka bir kararında ise Demirtaş Mahallesi’nde yer 1036 ada 1 parselin doğusunda bulunan otopark içerisinde trafo yeri tahsisi de yine CHP’nin ret, AK Parti’nin çekimser ve MHP’nin kabul oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi. 

SERACILAR İÇİN ÖNEMLİ MADDE

Meclisin en fazla mesai harcadığı konu ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun 4 nolu kararı oldu. Plansız alanlarda yapılacak olan seraların kadastro yolundan 3 metre ve komşu parselden 2 metre çekme şartı ile ruhsata bağlanmasını sağlayan değişiklik talebine ilk itiraz CHP Grubu’ndan geldi. 

CHP, “YÖNETMELİĞE AYKIRI”

CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş, alınan kararın Plansız Alanlar Yönetmeliği’ne aykırı olduğunu ifade ederek, “Biz şimdi bu şekilde ruhsatlandırma yaptık. Vatandaş yüzlerce lira harcadı serasını yaptı. Daha sonra bir denetim ve şikayet durumunda vatandaş mağdur olacak biz de töhmet altında kalacağız” Dedi.

TEKİN, “ÇEVRE PLANIMIZ VAR”

MHP Meclis Üyesi Mehmet Ali Tekin ise, Plansız Alanlar Yönetmeliği’ndeki “Eğer bir çevre planı var ise, ilgili madde geçersizdir.” şeklindeki maddeyi okuyarak alınacak kararın yönetmeliğe aykırı olmayacağını ve Antalya’nın çevre planı olduğunu söyledi. Ancak CHP Grubu Antalya’nın çevre planının ilgili kararı alacak durumda olmadığını ifade etti. 

SATI; “SORUN BANKADA”

Alanya Belediyesi İmar Müdürü Murat Satı ise konuya ilişkin bilgilendirme yaptı. Satı, “Uzun yıllardır uygulanan bir sistem var. Ancak Ziraat Bankası artık Alanya’daki seraların birçoğunu basit usul kabul etmiyor ve yapı ruhsatı istiyor. Bu yapı ruhsatını verebilmek için de düzenleme gerekiyor. Bütün devlet daireleri kurumlar mevcut şekliyle kabul ediyor ancak banka bu şekilde kabul etmiyor.” Diye konuştu.

AK PARTİ’DE “RET” DEDİ

AK Parti grubu ise ileride yaşanacak sıkıntıların göz önünde bulundurularak, kanuna aykırı bir hamle yapılması riskine girilmemesini gerektiğini ifade etti. Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan, konunun Antalya Büyükşehir ve Alanya Belediyelerinin hukuk birimlerinin görüşünün alınması gerektiğine işaret etti. 

CİMRİN’DEN ÖNERİ

AK Parti Alanya Belediye Meclis Üyesi Şükrü Cimrin’de, yasaya aykırı bir karar alma riskine girmektense Ziraat Bankası ile görüşülüp konunu çözüme kavuşması için çalışma yapılması önerisinde bulundu. Uzun süren görüş alışverişinin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, konunun geniş kapsamlı araştırılması ve ilgili kurumlardan görüş istenmesi için, konunun tekrar ilgili komisyona gönderilmesi talebinde bulundu. Talep oy birliği ile kabul edildi.