27, 28, 29 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve yurt içi ve yurt dışından pek çok yarışmacı ve ünlü jürinin yer aldığı yemek yarışmasına, “Mutfak Mirası Alanya” konu başlığıyla bu yıl ilk defa yeni bir kategori eklendi. Profesyonellerin, lise ve üniversite kategorisinde yarışan aşçıların katıldığı Mutfak Mirası Alanya yarışmasında yapılan yemekler, mezeler ve salatalarda Alanya Avokadosu kullanma zorunluluğu getirildi.

MUTFAK MİRASI TÜRKİYE’DE İLK

Alanya Belediyesi’nin mutfak mirasına sahip çıkmak amacıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği Mutfak Mirası Alanya sistemi her fırsatta tanıtılmaya devam ediyor. Belediye bu yılki yemek yarışmasına da Mutfak Mirası Alanya Avokadolu Ana Yemek Yarışması kategorisini ekleyerek avokadoyla yapılan yemeklerde Alanya’da yetiştirilen avokadonun kullanılmasını zorunlu hale getirdi.

TÜRKİYE GENELİNDEKİ ÜRETİMİN YÜZDE 70 ALANYA’DAN

6.Alanya Belediyesi Altın Kepçe Uluslararası Yemek Yarışması koordinatörü Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş yaptığı açıklamada, “Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen Mutfak Mirası Alanya projesi kapsamında planlanan Mutfak Mirası Alanya Avokadolu Ana Yemek yarışması kategorisi sayesinde besin değeri yüksek ve sağlık açısından önemli bir yeri olan avokadonun Türkiye genelinde üretiminin %70’ nin Alanya da üretildi; bu bağlamda da yerel üreticiye dikkat çekilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca uluslararası bir yarışmada ilk kez böyle bir kategoriye yer verilerek yerel ürün kullanma zorunluluğu getirildiğini, bu sayede de yerel üreticinin teşvik edildiğinin altını çizdi.

MADALYA VE KUPALAR DAĞITILDI

Uluslararası gastronomi duayenlerinin, ünlü şeflerin, ulusal ve uluslararası basının izlenimlerini ve görüntülerini aktardığı bu önemli yarışmadaki Mutfak Mirası Alanya Avokadolu Ana Yemek Yarışması Kategorisinde Yunus Karaca merit madalya, İlhami Taş bronz madalya, Salih Akın gümüş madalya aldı. Birinciliği ise Yeter Uysal ve Rachel Schwartz altın madalya ve kupa alarak paylaştı.