Alman yetkililere, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğinde bir Alanya tanıtım turu düzenlendi. Tur operatörlerin yanı sıra TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim de katıldı.

ALANYA TELEFERİK DÖRT DÖRTLÜK BİR PROJE

Alanya gezisine Damlataş Mağarası’ndan başlayan Alman heyet, daha sonra Alanya Belediyesi tarafından Damlataş ve Ehmedek arasında kurulan teleferikle Alanya Kalesi’ne çıktı. Belediye Başkanı Yücel’le aynı kabini paylaşan, TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, Damlataş ve Kleopatra Plajına hayran kaldığını belirterek, “Alanya Teleferik dört dörtlük bir proje. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çok ciddi bir yatırım; doğaya da çok iyi entegre edilmiş. Gözü bozan hiçbir şey yok. Çok başarılı. Doğru bir karar “ dedi.

TURİZM İÇİN ORTAK AÇIKLMA YAPTILAR

Teleferikle Kaleye çıkan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, ALTİD Başkanı Burhan Sili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Alman tur operatörlerinin Alanya gezisiyle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı.

ALMANLAR DOSTLARIMIZ

Dünyanın en güzel, en mutlu, en huzurlu şehrinin Alanya olduğunu her zaman söyledikleri belirterek açıklamasına başlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,” Bunu söylemeye de devam edeceğiz. Bölgemiz çok dilli, çok dinli, çok kültürlü medeniyetlerden oluşan bir bölge. Almanlar, bizim dostlarımız, Alanya’yı Almanya’da küçük Almanya olarak adlandırıyorlar. Sayın Baraner sayesinde yaklaşık 50 kişilik bir tur operatörü heyeti şehrimize geldi. Şehrin dinamikleriyle, turistik tesislerin yöneticileriyle şehrimizi gezdik. Alanya’ya yeni kattığımız bir değer olan deneme aşamasındaki teleferiğe de bu grubu bindirdik. Ben Sayın Baraner’e ve Dışişleri Bakanımız Sayın Çavuşoğlu’na bu organizasyona verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Bu vesileyle teleferiği de tanıtma fırsatı bulduk. O da artık Alanya’mızın 37 yıllık bir hayali. Bugün Alanya’ya bir marka değeri katacak olan bir tesis. İnsanların Alanya’nın güzelliklerinden faydalanabilmesi için böyle bir tesis oluşturduk. Dünyanın her yerinde teleferiklerin iki amacı vardır. Biri taşıma birisi de seyirliktir. Biz hem taşıma hem de seyirlik için kullanacağız. Bu da bize artı bir avantaj kazandırıyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

TELEFERİĞE BİNEN İLK HEYET ALMAN TUR OPERATÖRLERİ

“Bugün Alanya için önemli bir gün. Bildiğiniz gibi teleferik deneme turlarına ve taşımacılığa başladı” diyerek konuşmasına başlayan AGC Başkanı Mehmet Ali Dim şunları kaydetti: “Bugün Alanya’da çok önemli bir heyet var. Alanya’nın çok eskiden beri tanıdığı Alanya’yı da yakından tanıyan duayen turizmci Hüseyin Baraner’in girişimleriyle Almanya’dan çok önemli tur operatörlerinin temsilcileri Alanya’ya geldi. 48 saatlik Antalya turunun neredeyse bir gününü Alanya’ya ayırdılar. Alanya’nın özlemi olan Alman turistlerin tekrar Alanya’ya gelmesi konusunda bunun bir başlangıç olmasını dilerim.”

ALANYA’DA HERŞEYİN İLKİ YAŞANIYOR

ALTİD Başkanı Burhan Sili de yaptığı açıklamada, “Bu gezi insanların buraya dokunması, buradaki yapıyı görmesi, hissetmesi anlamında yapılmış bir organizasyon. Bu organizasyonu gerçekleştiren Baraner’e, Antalya Bölgesine ve Alanya Bölgesine özellikle teşekkür ediyorum. Bu imkanı bize sağlayan Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e teşekkür ediyorum. Bugün önemli bir gün. Teleferik deneme sürüşleri yapıldı, açılma aşamasında ancak ilk kez bugün misafirlerini ağırladı. Alanya, her şeyin ilkinin yaşandığı bir şehir. Ümit ediyorum bugün bir milat olur. Hem teleferik için hem de Alman turistlerin sayısının artması açısından” dedi.

ALANYA TÜRK-ALMAN TURİZM İLİŞKİLERİNİN BAŞLADIĞI NOKTA

Alanya’nın, Türk Alman ilişkilerinin özelikle de Türk-Alman turizm ilişkilerinin başladığı önemli bir nokta olduğuna değinen Hüseyin Baraner, ise “ 40 yıl önce biz ilk ülkemize gelen Alman turistleri Alanya’ya getirmekle bu işe başladık. Dolayısıyla Alanya Almanya arasındaki ilişkiler çok sıcaktır ve derindir. Aramızda aileler kurmuş, burada evlenmiş yüzlerce binlerce hatta on binlerce Alanyalı Alman dostlarımız var. Alanya’yı 40 yıl içinde takriben 17 milyon Alman ziyaret etmiştir. Hepsinin toplamını alırsak dolayısıyla da Almanya da çok çok iyi bilinen ve bundan daha önemli olan çok sevilen bir noktadayız” dedi.

ALMAN PİYASASINDA TEKRAR LİDER DURUMA GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Açıklamasında “Bu yaşadığımız, sebeplerini bildiğiniz krizlerden dolayı iki ülkenin toplumları arasında biraz sorun oldu. Yine yeniden bu sorunları iyileştirmek, yeniden o dostluğu paylaşmak ve Alanya’yı yine özellikle Alman piyasalarında lider bir destinasyon yapmak için değişik çalışmalarımız oldu” diyen TÜRSAB Yurtdışı Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner, şu ifadelere yer verdi: “Bu organizasyonla ilgili Alanya Belediyesine müracaat ettik . Sağ olsunlar Belediye Başkanı Adem Bey her şeyi seferber ediyorum dedi. Ne istiyorsanız gelin yapın, Almanlar Alanya’ nın dostudur . Biz de onların dostuyuz. Daha çok Alman aileyi, çocuğunu, yaşlısını, sporcusunu, sanatçısını Alanya’da karşılamak istiyoruz; bu grubun dışında on binler gelmek istiyorsa onları da burada misafir etmek istiyoruz dedi. Belediye olarak çok destek oldular. Aynı şekilde Mehmet Ali Bey, Burhan Bey de yardımcı oldular. Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu çok ilgi ve destek verdiler. Yani hep beraber burada bir Alanya ailesi olarak yeniden ekonomimizi ve dostluğumuz güçlendirecek bir çalışmanın ilk örneğini bugün sunuyoruz. Alanya’nın ileride daha güzel günler yaşayacağına inanıyorum. Etrafımızdaki bu zenginlikler Türkiye’nin değil dünyanın bir çok yerinde bile yok. Bu güzellikleri Türkiye için büyük bir ekonomiye dostluk kaynağına dönüştürmek mecburiyetindeyiz diye düşünüyorum.”
Basın açıklamasının ardında Alman heyet ve yetkililer Alanya Kalesi’ndeki tarihi Süleymaniye Camii’ni, İç Kale ve Bedesten bölgesini ziyaret ederek, Alanya Belediyesi Kemal Atlı Evi’nde verilen kokteyle katıldılar. Tur operatörlerinin Alanya turu çarşı gezisi ve tekne turunun ardın son buldu.