Alaaddin Keykubat'ın yaşamını anlatan Alaaddin Keykubat Belgeseli'nin tanıtımı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla yapılmıştı. Çekimlere bir an önce başlanacağının belirtildiği tanıtım sonrasında, belgeselin çekimleri Alanya 'da başladı . 

Tanıtımda konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, "Keykubat'ın, tarihi kimliğinin dışında önemli devlet adamlarından biri olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Bundan dolayı Alanya'da kurulan devlet üniversitesine Alaaddin Keykubat adını verdik. Ona teşekkürlerimizi sunmak istedik ve isminin Alanya'da bir devlet üniversitesinde yaşamasını istedik. Farklı kaynakçalarda anlatımlar da var ama onlar bazı detaylar. Bu belgeselle beraber Keykubat'ın bilmediğimiz yönlerini de görmüş olacağız. Bu belgesel içinde bu kişiyi canlandıracak olanın Burak Hakkı olması önemli. Kendisinin Alanya ile güçlü bağları var. Kendisi benim dostum. Yedi yıldır Alanya'ya gelmiyormuş. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." ifadelerini kullanmıştı.

Oyuncu Burak Hakkı ise "Sultan Alaaddin Keykubat'ı hep tarihten okudum. Ne mutlu ki böyle bir karakteri oynamak bana nasip oldu. 1221 yılında Alanya'yı fetheden Keykubat'ın gelişini anlatıyoruz. " diye konuşmuştu.